https://pecicanews.ro/
Ziua Naţională la Pecica: program pentru elevi, momente solemne şi muzică populară

Ziua Naţională la Pecica: program pentru elevi, momente solemne şi muzică populară

Autoritățile locale, dar şi unităţile de învăţământ se pregătesc pentru a marca, aşa cum se cuvine, ziua de 1 Decembrie.

Program in memoriam

Elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica vor participa joi, 28 noiembrie, începând cu ora 10, la o activitate dedicată Zilei Naționale.

Programul găzduit de Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” va cuprinde discursuri, recitări, prezentări PowerPoint, cântece, expoziție de lucrări realizate de elevi şi este dedicat memoriei doamnei profesor Maria Seman, „un cadru didactic dedicat și devotat, care vorbea despre istorie cu pasiune și participa cu bucurie la activitățile dedicate Zilei Naționale”.

Activitate este coordonată de catedra de socio-umane a liceului pecican și este realizată cu sprijinul Primăriei Orașului Pecica, a Consiliului Local și a Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

Parteneri în desfășurarea evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Arad și Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad.

Moment solemn şi concert

Duminică, în Ziua Naţională, toţi pecicanii sunt aşteptaţi, de la ora 13, în parcul din centru oraşului, la Te Deum-ul ţinut de reprezentanţii bisericilor şi depunerea de coroane la Monumentul Eroilor.

La momentul solemn participă Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, dirijat de prof. Alexandru Zaharia.

O oră mai târziu, la 14:00, va începe la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” spectacolul aniversar intitulat „Din suflet de român”.

Publicul va putea urmări programul pregătit de Ansamblul Folcloric „Păstrătorii Tradiţiei” împreună cu tânărul solist de muzică populară Adrian Petcu (coordonator Bogdan Ponta), Grupul vocal al educatoarelor din Pecica şi Cenaclul „Lucian Emandi” al Casei de Cultură.

Spectacolul va fi completat de concertul invitaţilor: cunoscuţii interpreți de muzică populară Lucian Drăgan, Lucian Drăgan jr. şi Alexandra Drăgan.

După spectacol, toţi cei prezenţi vor fi invitaţi la tradiţionala fasole cu ciolan.

Manifestarea este organizată de Primăria Oraşului Pecica şi de Consiliul Local, alături de Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )