https://pecicanews.ro/
Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită așa cum se cuvine

Ziua Internațională a Familiei, sărbătorită așa cum se cuvine

Motto: ,,Familia este una din capodoperele naturii!” – (George Santayana)

Familia, ,,cuibul părintesc”, este mediul unde copiii găsesc afecțiune, protecție, înțelegere; este ,,colțul de Rai” unde ne refugiem și unde ne e bine!

Le-am oferit copiilor grupei mici ,,A”, de la Grădinița pp 2 Pecica, timp de calitate petrecut alături de familie…chiar de ziua ei. Și pentru că am avut ca temă săptămânală de studiu ,,Mijloacele de transport: Cu ce călătorim?” am pornit cu mic, cu mare, la o plimbare cu trenul, arătându-le celor mici că în orașul nostru există o gară, pe unde trec și în care staționează trenuri.

Copiii au fost extrem de încântați de călătoria cu trenul, de parcă peisajele care se succedau, le-ar fi văzut pentru întâia oară! Gara din Arad, somptuoasă și modernă, i-a fascinat pe cei mici, îndeosebi plimbarea cu scările rulante. Locomotiva cea impunătoare, care străjuiește gara, i-a fermecat pe copii, cu măreția ei.

Un alt mijloc de transport mai puțin cunoscut de copii a fost tramvaiul, cu vatman și compostor de bilete, cu forfota din stație – un adevărat miracol pentru ochișorii curioși…

Prima oprire a fost la Complexul Muzeal Arad, cu care avem un parteneriat bogat în activități inedite, unde: copii, educatoare și părinți, am pășit cu emoție și plăcere, în lumea minunată a Științelor Naturii, cu plante, păsări și animale de o rară frumusețe, dar mai ales cu peștera decorată strategic cu stalagmite și stalactite și mai ales cu mult mister…

Desigur, cu toții ne-am oprit în Parcul copiilor, în care o lume minunată și-a deschis porțile: cu energia specifică vârstei, copiii ne-au făcut o adevărată demonstrație de cântec, joc și voie bună!

Am descins apoi la pizza și băuturi răcoritoare, la dihnă binemeritată.

Drumul de întoarcere a fost plin de peripeții plăcute, care au rămas întipărite în memoria și sufletul tuturor! În tren, animați de evenimentele zilei, ne-am amintit…cuvintele s-au rostogolit, săltărețe, de pe buzele dornice să povestească!

Astfel, am dat posibilitatea preșcolarilor noștri, de a petrece timp de calitate alături de familie, dar și de a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe.

 Mulțumim tuturor celor implicați în reușita activității, căci ,,toate visele noastre pot deveni realitate, dacă avem curajul să le urmăm!” (Walt Disney)

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )