https://pecicanews.ro/
Ziua de Curățenie Națională: elevii au adunat 220 de saci de gunoi (GALERIE FOTO)

Ziua de Curățenie Națională: elevii au adunat 220 de saci de gunoi (GALERIE FOTO)

Peste 200 de elevi pecicani au participat sâmbătă dimineața la Ziua de Curățenie Națională.

Let’s do it România a fost organizată la nivel local de Primăria Orașului Pecica împreună cu Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, Școala Gimnazială nr. 2 și subfiliala de Cruce Roșie.

Adunarea s-a dat în parcul din centrul orașului, unde participanții și profesorii coordonatori au primit mănuși și saci pentru a colecta selectiv gunoaiele din mai multe zone ale orașului.

Viceprimarul Miodrag Stanoiov a mulțumit tuturor pentru participare și pentru că dau un exemplu pecicanilor. – Dacă fiecare s-ar implica, orașul ar fi mai curat – a spus edilul, după care a dat cuvântului directorului liceului pecican, prof. Daniel Toth, care a mulțumit și cadrelor didactice.

Grupurile de elevi au plecat spre mai multe zone ale orașului: malul Mureșului, centrul, zonele 100, 300 și 400.

Pe drumul lor elevii au lăsat saci pline de gunoi, în total 220, care au fost adunate de angajații Primăriei și abia au încăput într-o remorcă.

Acțiunii s-a alăturat un grup de voluntari, care a curățat mai multe străzi din Cocota alături de copii din zonă, precum și reprezentanții Ocolului Silvic și fermieri.

Alături de pecicani a fost reprezentanta Gărzii Naționale de Mediu.

La finalul acțiunii, în ciuda ploii torențiale, elevii și profesorii s-au întors la punctul de plecare unde li s-a mulțumit cu câte o gustare și diplome de participare.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )