https://pecicanews.ro/
Zi verde la Pecica: colectarea deșeurilor electrice, a anvelopelor uzate și ecologizare (VEZI PROGRAMUL)

Zi verde la Pecica: colectarea deșeurilor electrice, a anvelopelor uzate și ecologizare (VEZI PROGRAMUL)

Mâine, sâmbătă, 24 septembrie, în orașul Pecica și în satele aparținătoare se vor desfășura, în paralel, trei activități menite să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Zi de Curățenie la Pecica şi colectarea anvelopelor uzate

Orașul Pecica s-a alăturat, în primăvară, Campaniei Naționale „Curățăm România”, lansată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

O primă acțiune a avut loc în aprilie, cu participarea elevilor de liceu, iar acum urmează un eveniment de amploare: Ziua de Curățenie.

Elevi ai la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” și ai Școlii Gimnaziale nr. 2 vor aduna deșeurile de pe domeniul public, alături de angajați ai administrației locale și ai societății URBI-SERV Pecica S.A.

Sunt așteptați și cetățenii, care doresc să contribuie voluntar la curățenia orașului.

Adunarea va fi la ora 9, în parcul din centru, unde se vor împărți mănușile, sacii și se vor forma grupurile care vor merge în diferite zone ale orașului.

Cu ocazia Zilei de Curățenie, între orele 9 – 12, se vor colecta, pe platoul din fața Primăriei Orașului Pecica, toate tipurile de anvelope uzate întregi (nu și cele modificate sau folosite deja în alte scopuri în gospodărie).

Cei care au de predat cantități mai mari, sunt rugați să sune, începând de astăzi și până sâmbătă dimineața, la una din următoarele numere de telefon: 0751.302.123 sau 0751.117.322.

Acțiune de reciclare a deșeurilor electrice

Tot mâine, pecicanii și locuitorii satelor aparținătoare au posibilitatea de a preda spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), între orele 9 – 15, pe platoul din fața Primăriei Orașului Pecica.

Cetățenii au și opțiunea de a „recicla cu un singur apel”, sunând, începând de astăzi și până sâmbătă dimineața, la una din următoarele numere de telefon: 0751.302.123 sau 0751.117.322, angajații administrației locale urmând să preia deșeurile de la domiciliu.

Locuitorii satelor aparținătoare Turnu și Sederhat sunt rugați să sune la aceleași numere pentru a participa la reciclare.

Persoanele care duc deșeuri electrice complete în greutate de minimum 20 de kilograme, primesc, pe loc, 10 lei, iar cei care predau combină frigorifică, aragaz sau cuptor de gătit ori aer condiționat complet, primesc 20 de lei.

În schimbul unei mașini de spălat rufe sau vase se vor primi 30 de lei.

Acțiunea este organizată de Primăria Orașului Pecica, în colaborare cu Sistemul Local de Colectare Timiș și ECOTIC, prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice din România.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )