https://pecicanews.ro/
Zi de foc pentru pompierii voluntari

Zi de foc pentru pompierii voluntari

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenţă (SVSU) Pecica a avut un număr record de patru intervenții în cursul unei singure zile.

Marți la ora 14 pompierii voluntari au fost anunțați de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” (ISU) al județului Arad despre un incendiu de vegetație uscată în satul aparținător Turnu, chiar pe fâșia graniței cu Ungaria.

Șapte voluntari au răspuns apelului cu o autospecială cu apă și spumă, dar, la sosire, au constat că incendiul se manifesta violent în Ungaria, la 300 metri de fâșia ce delimitează granița de stat şi nu a fost nevoie de intervenția lor.

La 18:30 a sosit alerta pentru un alt foc de mirişte, de data aceasta în comuna vecină Semlac, în jurul unui sălaş, incendiu stins de 10 voluntari cu două autospecialele cu apă și spumă.

ISU a alertat pompierii pecicani că, între timp, flăcările au izbucnit şi la fostul pichet din Turnu al Poliției de Frontieră, astfel că una din autospecialele aflate la Semlac a plecat spre Turnu, cu şapte voluntari la bord.

Incendiul din satul aparţinător a fost localizat de către cetățeni, care s-au mobilizat exemplar cu găleți cu apă și lopeți, focul fiind stins de pompierii pecicani, împreună cu un echipaj al ISU Arad.

Din cauza temperaturii caniculare, nici seara nu a fost mai liniştită. La ora 21:30 a fost primit un nou apel, referitor la un incediu generalizat la sălașul în jurul căruia a ars vegetația uscată cu câteva ore mai devreme.

Nu mai puţin de 14 pompieri voluntari pecicani s-au mobilizat cu cele două autospeciale cu apă și spumă, pentru a lichida focul care a cuprins întreaga suprafaţă a fostei hale de aproximativ 3000 de metri pătraţi.

„În sprijinul nostru au venit și pompieri profesioniști de la ISU Arad cu două autospecialele cu apă și spumă, un echipaj SMURD, SVSU Semlac cu o autospecială și 3 voluntari,  dar și majoritatea agricultorilor din Semlac care ne-au carat apă în permanență (aproximativ 150000 litri de apă). Focul a fost lichidat după aproximativ 5 ore” – a relatat Lucian Mocanu, şeful SVSU Pecica.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )