https://pecicanews.ro/
Zeci de proiecte implementate în primul deceniu de activitate

Zeci de proiecte implementate în primul deceniu de activitate

Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Lunca Mureșului de Jos” a sărbătorit zece ani de activitate și performanță.

GAL-urile sunt forme de parteneriat constituite într-o anumită zonă și care reunesc reprezentanți ai sectoarelor public, privat și ai societății civile cu scopul de a o dezvolta. O astfel de structură este finanțată în baza unei bugetări prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, elaborând o strategie de dezvoltare rurală locală integrate, fiind responsabile de implementarea acesteia.

Grupul de Acțiune Locală cu sediul la Pecica a fost printre primele înființare și cuprinde 20 localități județele Arad și Timiș (Pecica, Nădlac, Dorobanți, Iratoșu, Peregu Mare, Semlac, Șeitin, Secusigiu, Felnac, Zădăreni, Vladimirescu, Fântânele, Zăbrani, Frumușeni, Șagu, Vinga, respectiv Sânpetru Mare, Variaș, Orțișoara, Pișchia), având un număr de 70 membri, din care 21 de instituții publice și 49 parteneri reprezentând sectorul privat.

Echipa de aici, condusă de dr. ing. Marinela Petran, a realizat zeci de proiecte în beneficiul comunităților locale, a mai multor societăți și fermieri, care au obținut fonduri europene fără de care nu își putea dezvolta afacerile.

La ședința aniversară au fost prezenți primari ai localităților beneficiare, dar și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 „În urmă cu 10 ani, când am contribuit, și o spun cu mândrie, la crearea acestui grup de acțiune locală, am înțeles, când puțini credeau în ele, importanța GAL-urilor şi ce posibilitate de dezvoltare a spaţiului rural și a micului urban există prin intermediul acestora. Mă bucur să constat, acum, la 10 ani de la semnarea primului contract, că în acest deceniu de activitate au reușit să își asume cu succes un rol în dezvoltarea județului și reducerea diferenţelor dintre mediul urban și cel rural” – a spus acesta.

Primarul Petru Antal, prezent în calitate de gazdă, a felicitat echipa Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Lunca Mureșului de Jos” pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în cei zece ani de activitate, urând multe proiecte implementate cu succes în noile exerciții financiare.

În cadrul ședinței ținute în sala festivă a Primăriei Orașului Pecica au fost înmânate plachete și diplome aniversare.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )