https://pecicanews.ro/
Voluntare din patru ţări lucrează cu copii din Pecica (GALERIE FOTO)

Voluntare din patru ţări lucrează cu copii din Pecica (GALERIE FOTO)

Proiect unic în Pecica: două voluntare din Letonia, una din Italia şi alta din Spania renovează, vopsesc şi pictează un zid care desparte grădinița de scoală, împreuna cu copii de patru şi cinci ani.

Toți suntem diferiți, dar pentru a comunica folosim limba engleză – aceasta este tema proiectului realizat de Cercul Cultură şi Civilizație Engleză de la Clubul Copiilor Pecica, condusă de prof. Maria Cristina Cojocaru, în parteneriat cu programul european „Incubator Erasmus” la Grădinița cu Program Normal P.N. 2 din Cocota, coordonată de prof. Mona Lungu.

Inițiativa are ca scop promovarea diversității, a respectului pentru toleranţă, cunoașterea şi interacționarea cu alte culturi şi, mai ales, folosirea limbii engleze pentru conversație. Programul se desfășoară de la începutul acestui an şi a avut mai multe întâlniri pline de zâmbete si culoare pentru cei mici.

Voluntarele implicate în proiect sunt: Inta Polite(24 de ani) şi Beate Karlsberga (19 ani) din Letonia, Sara Giammarino (22 de ani) este din Italia, iar Patricia Fernandez Soto (22 ani) din Spania.

„În cadrul cursurilor de la Clubul Copiilor Pecica am realizat o prezentare scurtă a lor, a ţării din care provin, am ascultat cântece în limba natală a invitaților, iar elevii au participat la mai multe jocuri interactive, fiind organizați pe echipe. Zilele au fost pline de culoare” – a declarat prof. Maria Cristina Cojocaru.

Prof. Mona Lungu le-a învățat un dans românesc şi unul ţigănesc, iar voluntarele un dans letonian. Dansul letonian a fost apoi repetat de către micuți şi prezentat pe scena Casei de Cultură Pecica în cadrul unui concurs şi a obținut locul I.

În cadrul proiectului desfășurat în aceste zile este inedit: s-a renovat, s-a vopsit şi s-a pictat zidul care desparte grădinița de scoală.

Micuții de trei, patru, cinci sau șase ani au avut posibilitatea să fie creativi, să vopsească şi să își înfrumusețeze singuri locul de joacă, conversând în același timp în limba engleză.

Proiectul Incubator Erasmus este derulat în Arad de către Organizația Tinerilor cu Inițiativa reprezentată de Stelian Ienci, iar în orașul Pecica prin Clubul Copiilor, Cercul de Cultură şi Civilizație Engleză, coordonat de Maria Cristina Cojocaru.

Activităţile se desfășoară la Grădinițele PN1, PN2 şi la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” până la sfârșitul acestui an școlar.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )