Volum-album despre istoria orașului

Volum-album despre istoria orașului

În cadrul ședinței festive a Consiliului Local Pecica din cadrul Praznicului de Pită Nouă 2022 va fi prezentat publicului cea mai nouă apariție editorială legată de oraș.

„Pecica. Istorie, oameni şi fapte” este scrisă de Maria Alexandra Pantea şi Sebastian-Dragoş Bunghez şi a apărut la Editura Gutenberg Univers Arad, cu sprijinul Consiliului Județean Arad.

Volumul-album se compune din trei părți: începe cu un scurt istoric al Pecicăi și al celorlalte localități componente ale orașului de astăzi.

Cea de a doua parte, care este și cea mai amplă, reproduce imagini reprezentative din trecutul orașului: hărți, documente, monumente, peisaje, clădiri importante și oameni care s-au remarcat de-a lungul istoriei.

Ultima parte a cărții este un rezumat în limba engleză a istoriei localității.

Cei doi autori au cercetat diferite arhive și biblioteci și au găsit informații relevante referitoare la Pecica și la personalitățile care s-au născut, ori au trăit aici.

Imaginile au fost obținute datorită bunăvoinței unor instituții precum: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Muzeul Național al Banatului din Timișoara, Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad, Complexul Muzeal Arad, Primăria Orașului Pecica, sau provin din colecția autorilor.

Şedinţa festivă se va ţine duminică, 21 august, începând cu ora 11, în Parcul Sfânta Treime.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )