https://pecicanews.ro/
Un artist pecican va expune la New York

Un artist pecican va expune la New York

Profesorul şi artistul plastic Blazena Miroslava Karkus se numără printre cei 100 de artişti români din ţară şi diaspora ale căror lucrări au fost acceptate în expoziţiile de artă contemporană „Identităţi multiculturale”.

Expozițiile sunt organizate de fundația Inter-Art Aiud în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite și Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

Lucrările artiştilor care reprezintă 15 comunităţi etnice din România vor fi expuse în premieră la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în data de 20 noiembrie, iar în perioada 27-31 mai 2019 vor ajunge la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, Statele Unite ale Americii.

Lucrarea selectată este o pictură în acril pe pânză, cu dimensiunea de 40 x 40 centimetri, pe care artistul pecican l-a realizat anul trecut.

„Prin lucrarea mea am încercat să transmit ideea de varietate care derivă din multiculturalitate; ideea de comuniune și conviețuire în bună înțelegere cu toată diversitatea de tradiții, concepții și valori; existența unei moșteniri genetice de care nu trebuie să uităm și să apreciem moștenirea culturală și istorică ce contribuie la construirea identității noastre” – a explicat prof. Blazena Karkus, director adjunct al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, care îşi doreşte să fie prezentă la ambele expoziţii.

Membră a Cenaclului „Lucian Emandi” Pecica, ea a participat la mai multe proiecte şi expoziții, cea mai recentă fiind „Armonii cromatice 2”, prezentată în cadrul Praznicului de Pită Nouă 2018, unde a expus alături de artişti din Timişoara, Hunedoara şi Arad.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )