https://pecicanews.ro/
„Turneul” din Săptămâna Patimilor al corului pecican (GALERIE FOTO)

„Turneul” din Săptămâna Patimilor al corului pecican (GALERIE FOTO)

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” a fost invitat, zilele trecute, să cânte de două ori alături de Corul Național de Cameră ,,Madrigal-Marin Constantin”.

Ca parte a programului Cantus Mundi, sâmbăta trecută, corul pecican a urcat pe scena Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca alături de Corul Național de Cameră ,,Madrigal-Marin Constantin”, în cadrul concertului ,,Săptămâna Patimilor”.

Înainte de concert, copiii, aflaţi pentru prima dată la Cluj-Napoca, au vizitat Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” și Piața Unirii, însoţiţi de dirijorul prof. Alexandru Zaharia.

La sfârșitul concertului, membrii corului au avut discuții cu Anna Ungureanu, dirijorul Corului Madrigal, cu Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal și regizorul concertului, cu dirjorul secund Cezar Verlan, dar și cu alți membrii din echipa Cantus Mundi.

Alături de coriștii pecicani au fost prezente trei soliste de la clasa de canto a prof. Dulcica Florea de la Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi” Arad, precum și dirijorul Ciprian Ilonca.

Marţi, elevii pecicani au avut onoarea să participe la Concertul Corului Național de Cameră ,,Madrigal-Marin Constantin” de la Teatrul de Stat ,,Regina Maria” din Oradea.

Alături de copii a fost prezent dirijorul corului, prof. Alexandru Zaharia, directorul adjunct al liceului, prof. Daniel Toth, precum și Daniel Zaharia, respectiv Sorin Imbroane.

„Coriștii liceului nostru au cantat alături de alți 180 de copii care fac parte din Programul Național Cantus Mundi. A fost o bucurie pentru copiii din corul liceului să se reîntâlnescă cu solistele colaboratoare Sofia Tomuța și Ioana Dobra de la Palatul Copiilor Oradea care sunt pregătite de doamna prof. Anamaria Gal dar și cu solistele colaboratoare Alina și Roxana Moisă. Au fost experiențe foarte frumoase” – a declarat prof. Alexandru Zaharia.

Deplasarea de la Cluj-Napoca s-a făcut cu sprijinul magazinului Flana Market, iar cea din Oradea, cu sponsorizarea firmei de transport AssistAuto și a unei personae care a droit să rămână anonimă.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )