https://pecicanews.ro/
Trei victorii și tot atâtea înfrângeri pentru Progresul Pecica în Liga 3

Trei victorii și tot atâtea înfrângeri pentru Progresul Pecica în Liga 3

Echipa de fotbal a orașului și-a făcut debutul în Liga 3 în data de 12 septembrie, pe teren propriu, dar cu tribunele închise, ca parte a măsurilor de prevenție împotriva răspândirii COVID-19.

După o primă repriză fără goluri, ACS Progresul Pecica s-a mobilizat și a înscris de două ori în poarta echipei cu același nume din comuna Ezeriș (Caraș-Severin), prin Capătă (foto) și Bozian, scor final 2 – 0.

În etapa a doua (19 septembrie), echipa pecicană a jucat la Cermei, unde s-a impus cu o diferență de două goluri (scor 1 – 3, marcatori: Mateuca, Moraru și Puie), toate înscrise înainte de pauză, într-un joc dificil.

Chiar și în 15 jucători, fără un al doilea fundaș central de meserie, Progresul Pecica nu a pierdut ocazia să mai adauge trei puncta, pe teren propriu, în partida din 26 septembrie, cu CS Avântul Periam, grație reușitelor lui Capătă și Bozian.

 „Am jucat mereu bine atunci când am avut liniște. Acum sunt lângă familie și asta e contează cel mai mult. Mi-am propus să dau gol la fiecare meci, să îmi ajut echipa, dar important este să câștigăm, nu contează cine marchează. Trebuie să fim mai atenți în fața porții, avem foarte multe ocazii și, dacă nu le fructificăm, pot apărea probleme”- a declarat pentru Sportarad.ro Alexandru Capătă, unul dintre componenții pecicani ai lotului.

Șirul de victorii a fost întrerupt în etapa a patra, din 2 octombrie, la Lipova, unde jucătorii pecicani nu au reușit să înscrie și au pierdut cu scorul de 1 – 0.

Partida din 10 octombrie, cu ACS Poli Timișoara, a fost dificilă. Oaspeții au dovedit că sunt o echipă echilibrată, cu jucători experimentați. Progresul a încercat să facă față cu un lot reîntregit și cu nou-venitul Alex Manea, dar nu a obținut niciun punct (scor 0 – 2).

În etapa a șasea ACS Progresul Pecica a jucat, din nou, pe teren propriu, tot cu o echipă din Timiș și cu același rezultat.

Meciul cu CSC Dumbrăvița, echipa cu cel mai mare buget din serie și cu un parcurs asemănător în primele etape, s-a terminat fără reușite pentru jucătorii pecicani, scor final 0 – 1.

„Este al doilea meci în care începem mai rău, 15-20 de minute ne-au dominat ușor (…) După aceea, am echilibrat jocul, și, dacă scoatem din calcul primele 20 de minute, egalul era scorul echitabil. Este regretabil, arătăm o scădere evidentă de formă, nu dăm goluri, suntem la al treilea meci pierdut, suntem pe o pantă descendentă și trebuie să ne dea de gândit și nouă și jucătorilor” – a declarat tehnicianul Dan Stupar după meci.

Sâmbătă după-amiază urmează deplasarea la CS Ghiroda și Giarmata Vii, unde clubul pecican aflat pe locul 6 al clasamentului speră să obțină puncte.

 Foto: Sorin Dan Cârstea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )