https://pecicanews.ro/
Trei spectacole în două zile, la sfârșitul săptămânii

Trei spectacole în două zile, la sfârșitul săptămânii

Odată cu eliminarea restricțiilor sanitare impuse pe durata pandemiei și viața culturală pare să își revină, încetul cu încetul. La sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc primele spectacole din acest an, în orașul Pecica.

Muzică folk și poezie

Iubitorii de poezie și muzică folk din oraș (și nu numai) sunt invitați sâmbătă, la ora 18, la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, la spectacolul aniversar al Cenaclului Lucian Emandi, care sărbătorește 12 ani de la înființare.

În cadrul spectacolului, sprijinit de Primăria Orașului Pecica și Consiliul Local, se vor premia câștigătorii celei de a treia ediții a Festivalului-concurs de poezie Emandiana.

Membrii cenaclului pecican vor recita creații proprii, precum și din opera lui Lucian Emandi și vor interpreta piese cunoscute. Contribuie Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Evenimentul se va încheia cu recitalul trupei Arhaic, din Teleorman, unică în România, prin port, sunet și simțiri. 

Intrarea este, cenacliștii pecicani îi așteaptă, cu drag, pe toți cei interesați.

Ora Pământului

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Primăria Orașului Pecica și Programul Național Cantus Mundi marchează Ora Pământului prin cânt coral, sâmbătă, de la ora 20:30, în Piața Regele Mihai I.

Se vor cânta atât cântece cunoscute de către coriștii de toate vârstele, piese internaționale, cât și melodii folk, apreciate de publicul larg.

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

Spectacol folcloric maghiar

Duminică la ora 18 va începe programul „Reliktum”, prezentat de Ansamblul Bekecs din Târgu Mureș. Spectacol pregătit de coregrafii Farkas Tamás și Farkas Ágnes se va ține la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, intrarea fiind liberă.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )