https://pecicanews.ro/
Transportul public local și cel școlar a fost reluat

Transportul public local și cel școlar a fost reluat

Odată cu reluarea cursurilor fizice la școlile din oraș, Primăria Orașului Pecica a repornit transportul public local și cel școlar.

Locuitorii orașului Pecica sunt invitați să folosească, în număr cât mai mare, transportul public local (microbuzul alb, CTP), care se oprește în toate stațiile din oraș

Biletul poate fi cumpărat de la șofer, elevii beneficiază de gratuitate.

În stații și în autobuz purtarea măștii este, în continuare, obligatorie.

Semicursele operate în colaborare cu Compania de Transport Public Local (CTP) Arad circulă de patru ori pe zi, trecând prin toate stațiile de autobuz din oraș: Juncanu – Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” – Ghiuțoaie – Momac – centru (magazin Elit) – DN 7 (magazin Gecalini) – Pepco – Moara Mică – benzinăria Diesel Point (intersecția cu Drumul Peregului) și retur.

Prima cursă pleacă la ora 7:30 de la Diesel Point și ajunge la Juncanu la ora 7:55.

Se întoarce de acolo la ora 11:30 și ajunge în ultima stație la 11:55.

La ora 12:55 pleacă de la de la Diesel Point următoarea cursă, care sosește la stația din zona Juncanu la ora 13:25.

Ultima cursă de transport public local pleacă de la Juncanu la ora 14 și ajunge la ora 14:25 în intersecția cu Drumul Peregului.

Transport pentru elevi

Pe lângă aceasta, a fost reluat și transportul școlar (cu microbuzele galbene), care deservește elevii din Pecica, Turnu și Sederhat.

Cursa de dimineață pleacă la ora 6:40 din satul Turnu, intră în Sederhat și ajunge la Juncanu la ora 6:55.

Cea de a doua cursă pleacă la ora 7:20 din Turnu și urmează traseul Sederhat – Juncanu (7:50) – Școala Gimnazială nr. 2 (7:55).

Microbuzul școlar pleacă de la Școala Gimnazială nr. 2 la ora 12, pentru a duce elevii acasă, cu oprire la clădirea principală a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” (la 12:10) și sosește la Turnu la ora 12:30.

Al doilea microbuz școlar pleacă de la liceu la 12:25 și ajunge la Turnu la 12:40.

Pentru elevii care au cursuri după-amiaza, microbuzul pleacă din Turnu la ora 12:45, cu opriri la stația de la Juncanu (13:05) și la cea de la liceu (13:10).

La finalul claselor, la ora 18:15, pleacă o cursă de la liceu, parcurge toate stațiile din Pecica (până la benzinăria Diesel Point de la colț cu Drumul Peregului) și merge apoi la Turnu.

Programul și modificările se publică pe pagina de Facebook denumită Transport Public Local – Pecica.

Curse spre Arad

Pentru elevii care învață la școli din Arad, se asigură transport prin CTP, cu plecare la orele 6:45 (intră în Pecica), 7:00 (merge pe DN7 și intră în Sederhat), 12:05 și 14:45 și întoarcere în Pecica la orele 11:45, 14:00, 15:30 și 19:00.

Abonamentele se ridică, în baza carnetului de elev vizat la zi, de la gheretele CTP din Piata Romană, Podgoria sau de la sediul CTP.

Având în vedere că autobuzele din județ nu pot intra în centrul Aradului, s-a găsit o soluție de compromis: abonamentul elevilor este valabil și pe toate mijloacele de transport public din Arad (tramvaie și autobuze), pentru ca școlarii pecicani să ajungă în timp util la ore.

Important de știu este că toate cursele CTP spre și dinspre Arad pot fi folosite de toți pecicanii, pe bază de bilet, cumpărat de la șofer.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )