https://pecicanews.ro/
Tot mai multe spectacole pentru Păstrătorii Tradiției Juniori (GALERIE FOTO)

Tot mai multe spectacole pentru Păstrătorii Tradiției Juniori (GALERIE FOTO)

„Pepiniera” ansamblului românesc din oraș se pregătește continuu pentru a reprezenta cu cinste Pecica, alături de dansatorii cu experiență, la evenimentele organizate în județ și în regiune.

Ansamblul Păstrătorii Tradiției Juniori a luat ființă acum cinci ani, la inițiativa lui Marin Stan, fost component al ansamblului pecican timp de 20 ani, pentru a asigura continuitatea folclorului în orașul Pecica.

Dacă mai demult aproape fiecare localitate avea ansamblul ei, în multe comune din județ folclorul local nu este dus mai departe.

Un număr mare de copii au vrut să învețe dansurile populare locale și din zonă, formându-se un nucleu, cărora li s-au alăturat, pe parcurs, și alții.

În prezent, grupul numără 36 de copii, cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani.

La fel ca și colegii lor „mari”, ei se întâlnesc de două ori pe săptămână la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” pentru a repeta mișcările, dar și pentru a învăța coregrafii noi.

Pentru această vară micii dansatori au deja mai multe invitații la sărbătorile unor localități arădene, grupul câștigând experiență cu fiecare spectacol.

Ieri, 17 perechi de juniori pecicani au oferit un spectacol de 40 de minute la Festivalul Părădăicilor de la Macea. Pe lângă dansurile din Șicula, Mureș, Bihor și Bistrița, solistele Paisia Muraru, Briana Vințan și Alessia Ozoreanu au pregătit mai multe melodii populare.

Coordonatorul Marin Stan pune accent, alături de pregătirea artistică și pe formarea spiritului de echipă, membrii grupului fiind și prieteni. Aceștia își sărbătoresc ziua de naștere împreună, iar la începutul lunii au fost într-o excursie de două zile la Arieșeni.

„Avem copii silitori și talentați, care iau în serios dansul, dar, în același timp, se simt bine în grup, alături de colegii lor. Vreau să mulțumesc părinților pentru sprijin și efort, casei de cultură și primăriei pentru colaborarea foarte bună, precum și firmelor locale care ne sunt alături cu sponsorizări” – a spus coordonatorul formației.

Următorul spectacol al grupului va fi la Ziua Satului Sederhat, în 30 iulie.

Ansamblul Păstrătorii Tradiției Juniori nu duce lipsă de talent și dedicație, asigurând viitorul formației pecicane.

Tot în cadrul ansamblului funcționează și un grup de copii, cu vârsta cuprinsă între 4 – 7 ani, format din aproape 40 de copii, coordonați tot de Marin Stan.

Debutul lor pe scenă va avea loc cu ocazia Praznicului de Pită Nouă.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )