https://pecicanews.ro/
Tineri jucători pecicani și întăriri de la UTA, în lotul Progresului

Tineri jucători pecicani și întăriri de la UTA, în lotul Progresului

Luni seara a avut loc, la baza sportivă din Pădurice, întrunirea lotului echipei de fotbal a orașului, ocazia cu care a fost prezentat lotul de jucători pentru campionatul 2023-2024.

 Înainte de primul antrenament, conducerea clubului prezidat de Dorel Găvruță, secondat de unul dintre sponsorii principali, Claudiu Ciobanu și directorul sportiv Cristian Pilan, au organizat o conferință de presă.

La întâlnire au participat toți antrenorii centrului de copii și juniori, respectiv Ciprian Mogoș, Lucian Mocanu, Ioan Bănățan și Cosmin Trif, dar și Doru Lengyel, coordonatorul bazelor sportive din oraș și Mihai Grozav responsabilul cu cele două terenuri.

S-a vorbit despre importanța pepinierei proprii de jucători, prin Centru de Copii și Juniori a clubului. „Sunt multe echipe, cea mare fiind prioritară, dar să nu uităm de copii. Sper să vă înțelegeți, să găsim o formulă optimă pentru toți astfel încât să ne organizăm foarte bine cu jocurile și antrenamentele” – a spus Doru Lengyel.

Părerea lui a fost împărțită și de noul antrenor al Progresului. „Îmi place să lucrez cu juniorii, se știe asta. Dar la mine joacă cine merită! Singurul criteriu în alegerea jucătorului care urmează să intre pe teren este performanța lui sportivă. Indiferent dacă are 40 sau 14 ani. Dacă merită, joacă! De asemenea, vă rog să aveți răbdare” – a declarat Dan Stupar, bucuros că a revenit la Pecica, unde va fi ajutat de Bogdan Bozian.

În lot se regăsesc mai mulți tineri jucători pecicani talentați: portarul Fabian Burtic, fundașii Roberto Bănățan, Gabriel Szép și Dario Mogoș (nerefăcut încă), mijlocașii Andrei Matyus și Raul Belea (cu toții născuți în 2006), care vor evolua alături de mai experimentații Vasilică Răchită și Mirel Arsene.

Rămân la echipă portarul Rafael Zamfir, fundașii Raul Moraru, Victor Gomboș și Sergiu Aldan, mijlocașul Samir Borcea și atacantul Dan Puie.

Continuă și colaborarea cu UTA, prin care se alătură lotului frații gemeni Luca și Toma Bodri, în vârstă de 23 de ani, pe postul de fundaș, respectiv mijlocaș.

La antrenamente participă și fotbaliștii de culoare ai UTA-ei aduși de Cristian Hossu din Ghana și Nigeria, respectiv  Blessing Kwame Boateng (fundaș dreapta /  fundaș central, născut în anul 2002), Fred Nortey (fundaș stânga 2001), Emmanuel Dogbey (atacant, 2003), David Avalumun Shiaondo (mijlocas defensiv, 2003), Franklin Agha Obinna (fundaș stânga, 2003) și Nasiru Abdullahi (mijlocas defensiv, 2003). Aceștia vor fi evaluați de stafful tehnic, dar cele mai mari șanse să rămână sunt jucătorii de ax central. Antrenorul Pilan a spus că la o primă vedere cel puțin trei fotbaliști africani vor juca la Pecica în noul sezon.

Obiectivul trasat de conducere este locurile 1-5, dar nu va fi neglijata nici Cupa României. „Este singura competiție de unde putem câștiga bani, indiferent cât de mici sau mari sunt sumele. Iar în campionat va fi cu totul altfel decât sezonul trecut” – a spus Cristian Pilan, declarație care a fost întărită și de Dan Stupar care a spus că primul său obiectiv este să câștige următorul meci, de fiecare dată.

Cupa României începe în 2 august, în timp ce campionatul se reia în 26 august. Până acum sunt stabilite amicale cu UTA 2007 (19 iulie), Periam (22 iulie), Păuliș (26 iulie) și Felnac (29 iulie).

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )