https://pecicanews.ro/
Teren nefolosit, transformat în spațiu de recreere (GALERIE FOTO)

Teren nefolosit, transformat în spațiu de recreere (GALERIE FOTO)

Parcul de agrement, care se întinde pe aproape cinci hectare, este aproape de finalizare: terenul degradat și nefolosit de lângă Ferma de Bivoli fost nivelat și curățat, s-a pus gazon și au fost plantați deja zeci de arbori ornamentali (tei, plopi, magnolii etc.), fiind amenajat un sistemul de irigații.

Noul parc, aflat la doi pași de centrul orașului, se realizează prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin proiectul intitulat „Îmbunătățirea mediului urban prin: reconversia si refuncţionalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”.

Acesta cuprinde alei pietonale, spaţii verzi, pergole, grupuri sanitare, sistem Wi-Fi gratuit, sisteme de supraveghere video, mobilier urban, sistem de iluminat, sistem de irigații al zonelor verzi și drum modernizat până la intrare.

A fost construit un teren multifuncțional, unde se va putea practica handbal, baschet sau minifotbal, sunt amplasate mese de tenis de masă, mese de șah și au fost amenajate două spații de joacă (pentru copiii cu vârste de până în trei ani, respectiv pentru copii mai mari).

De asemenea, la nivelul solului va fi realizată o fântână arteziană cu 13 jeturi verticale.

Există și o „insula de joacă” și o zonă de fitness. Cei mici vor avea un un loc de joacă spațios și sigur, iar dotările moderne și practice vor putea fi folosite de pecicanii de toate vârstele, pentru petrecerea în mod activ a timpului liber.

„Lucrăm la ultimele elemente, pentru că ne dorim ca din primăvară să poată fi vizitat de toți pecicanii!” –a postat primarul Petru Antal pe profilul său de Facebook.

Primăria Orașului Pecica a realizat câteva imagini și o filmare cu drona, care arată evoluția lucrărilor la proiectul așteptat de pecicani.

Filmarea poate fi văzută AICI.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )