https://pecicanews.ro/
Târg caritabil, joi, la Clubul Copiilor

Târg caritabil, joi, la Clubul Copiilor

După cum anunță bannerul realizat de copii și afișat pe poarta Clubului Copiilor, pecicanii sunt invitați joi după-masa la un „garage sale”, un mic târg ale căror venituri vor ajunge la un copil talentat.

Roberto (în primul rând, în mijlocul imaginii) are 7 ani și este unul dintre cei mai buni elevi din clasa I de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica. Tatăl lui a dispărut de acasă acum doi ani și nu a mai fost găsit, el fiind crescut de către mama sa, care are dificultăți de auz și este încadrată la grad de handicap.

Prof. Maria Cristina Cojocaru, coordonatorul Cercului de Cultură și Civilizație Engleză de la Clubul Copiilor spune că Roberto studiază singur, dar este cel mai silitor elev de la cerc, motiv pentru care au dorit să îi vină în sprijin.

Astfel a apărut ideea târgului de unde toți cei interesați vor putea cumpăra, la prețuri pornind de la 1 și 2 lei, jucării, cărți, jocuri, haine de sezon, echipament sportiv, decorațiuni, unele realizate chiar de copii de la clubul pecican.

Muzica ambientală la pian va fi asigurată de Cercul de Muzică coordonat de prof. Alexandru Zaharia, la târg contribuind și Organizația Tinerilor cu Inițiativă din Arad prin proiectul Incubator Erasmus, cu cele patru voluntare străine implicate: Inta Polite şi Beate Karlsberga din Letonia, Sara Giammarino din Italia și Patricia Fernandez Soto din Spania.

Va fi organizat și un stand de unde părinții pot achiziționa la preturi cărți în limba engleza, utile elevilor pentru vacanța de vară.

Lui Roberto i s-a pregătit deja un pachet cadou, iar cei care doresc pot dona și bani, scopul fiind să i se ofere posibilitatea de a participat la o tabără de vară.

„Garage sale” va avea loc joi între orele 14-19, în curtea Clubului Copiilor (strada 2, nr. 60, lângă Casa de Cultură), pecicanii fiind așteptați cu limonadă și răcoritoare.
 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )