https://pecicanews.ro/
Tânăr pecican la Campionatele Naționale de Șah

Tânăr pecican la Campionatele Naționale de Șah

Orașul Pecica a fost reprezentat la Campionatele Naționale Individuale de Șah 2021 pentru Copii și Juniori, la şah clasic, șah rapid, blitz şi dezlegări, desfășurate în perioada 4 – 12 mai, la Rin Grand Hotel din București.

Andrei Zeno Ponta Făcăleț a concurat în culorile Asociației Club Sportiv Șahistul Pecica la categoria băieți 10 ani, alături de peste 40 de jucători din toată țara.

„Buturuga mică Pecica în carul mare al orașelor din țară, la Campionatele Naționale. Ne-am pregătit de mult timp pentru acest eveniment, deși poate puțini cunosc acest lucru și nu a fost deloc ușor. Plecăm cu încredere și sperăm într-un rezultat bun” – au precizat reprezentanții clubului pecican înaintea începerii campionatului.

Jucătorul pecican a debutat cu dreptul și a câștigat primele două runde.

Chiar dacă a jucat și cu liderul clasamentului, Andrei Zeno Ponta Făcăleț a avut o evoluție bună pe parcursul competiției și a reușit să atingă obiectivul propus: acela de a ajunge în lotul național.

Cu cinci victorii, două remize, două înfrângeri și un total de 6 puncte, Andrei a terminat pe locul șapte turneul de șah rapid din cadrul Campionatelor Naționale, un rezultat foarte bun, având în vedere faptul că la startul competiției era pe poziția 20.

„Acest lucru a fost obținut după multă muncă. Felicitări Andrei, ține- o tot așa, cu siguranță se poate și mai mult” – au transmis antrenorii Dalimir Szokola și Gabriel Gheorghiu, primul fiind alături de jucător la București în prima parte a competiției, după care a fost prezentă mama lui Andrei.

UPDATE: Miercuri la prânz s-a încheiat concursul de blitz din cadrul Campionatelor Naționale de Șah.

Deși nu s-a pregătit pentru această secțiune, Andrei a avut un parcurs foarte bun și aici: cu cele 5.5 puncte obținute a terminat competiția pe locul 11.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )