https://pecicanews.ro/
Suprataxa pe depozitarea deşeurilor creşte factura de salubritate

Suprataxa pe depozitarea deşeurilor creşte factura de salubritate

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad și SC RETIM Ecologic Service SA anunță modificarea tarifelor de colectare a deșeurilor în Zona 1 Arad, care include şi oraşul Pecica.

Potrivit comunicatului, tarifele cresc începând din data de 1 ianuarie 2020 ca urmare a modificării contribuției pentru economia circulară.

„Conform ordonanței de urgență a Guvernului nr. 74/2018, de la 1 ianuarie 2020 se va modifica costul de mediu denumit «contribuția pentru economia circulară». Valoarea acestei taxe va creste de la 30 lei/tonă la 80 lei/tonă de deșeuri depozitată, iar acest cost, în conformitate cu legislația aplicabilă, se va reflecta în tariful de colectare și transport al deșeurilor” – se transmite în comunicat.

Operatorul de colectare RETIM va încasa această taxă de la utilizatorii serviciului printr-o suplimentare de tarif și o va plăti mai departe către operatorii instalațiilor de tratare și depozitare a deșeurilor din județul Arad, destinația finală a acestei taxe este fondul pentru mediu gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Concret, locuitorii din oraşe – inclusiv pecicanii – vor plăti 10,79 lei pe persoană per lună (cu TVA), în loc de 9,50 ca până acum.

Pentru agenţii economici şi instituţiile publice creşterea este de 44 de lei pe tonă, noul tarif fiind de 322,98 lei.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )