Succesul dansatorilor pecicani, la praznic (GALERIE FOTO)
Seara de duminică din cadrul Praznicului de Pită Nouă este dedicată, în fiecare an, folclorului.
Ca de fiecare dată, publicul adunat în Piața Regele Mihai I a putut urmări și spectacolul pregătit de grupele Ansamblului Păstrătorii Tradiției din Pecica.
Primul spectacol pentru cei mici
Cu mari emoții au pășit pentru prima dată pe scenă, în cadrul unui spectacol, cei mai mici dintre dansatorii ansamblului românesc pecican.
Cei peste 30 de copii de grădiniță și de școală primară au fost pregătiți de Marin Stan și au prezentat un scurt moment artistic, în fața părinților mândri și a publicului încântat de prestația lor.
Juniorii, din nou la înălțime
Sute de ore de repetiții a precedat și programul prezentat de grupa de juniori.
Cele 14 perechi dau dovadă de tot mai mare rutină pe scenă și au fost la înălțime, fiind îndelung aplaudate de publicul numeros din piață.
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani au prezentat un spectacol format din mai multe dansuri specifice diferitelor zone ale județului Arad, dar și din alte regiuni.
Nu au lipsit nici cântecele populare, interpretate de tinerele talente ale formației: Alessia Ozoreanu și Paisia Muraru.
„Bogăția unei comunități constă și în tradițiile, obiceiurile locale și în viața sa culturală, iar orașul Pecica se poate mândri cu ansamblurile locale care duc cu cinste tradiția mai departe!” – consideră coordonatorul Marin Stan și juniorii Ansamblului Păstrătorii Tradiției.
Dansatorii coordonați de Bogdan Ponta nu au ratat nici în acest an sărbătoarea tradițională a pecicanilor.
Cele șase perechi au pregătit din timp programul de praznic, pentru a răsplăti publicului pecican susținerea arătată de-a lungul anilor.
Formația are dansatori cu ani mulți de experiență, dar și membri mai noi, care s-au adaptat repede și dau dovadă de talent și dăruire.
„Mulțumim publicului și ne bucurăm că au fost alături de noi până la final!” – au transmis tinerii dansatori.
Programul a fost completat de solistele Daria Roșeți și Andreea Tușer, coordonate de prof. Alexandru Zaharia, solista Tania Tamaș (pregătită de prof. Dulcica Florea), invitata specială fiind solista Ioana Cristina Dobra (Palatul Copiilor Oradea, prof. Anamaria Turc-Gal), una dintre primele clasate ale Concursului Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală ,,Muzica ne poate uni”, ediția 2022.