https://pecicanews.ro/
Stand pecican la Ziua Recoltei

Stand pecican la Ziua Recoltei

Orașul Pecica s-a numărat printre participanții la Ziua Recoltei, organizată la sfârşitul săptămânii, de Consiliul Judeţean Arad, pe platoul din faţa sediului instituției.

Cei care au trecut pe la standul oraşului au putut gusta pită de Pecica cu untură, buia şi ceapă roşie, respectiv cozonac de la brutării locale.

Decorul tradițional a fost completat cu zacuscă şi magiun pregătite de Asociația Culturală a Minorităților din Pecica, dulceață de prune şi de nuci, fructe, legume şi cununi de grâu.

Publicul a fost aşteptat de bibliotecara Beatrice Moţiu şi de membri ai Cenaclului Lucian Emandi al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”: prof. Tatiana Moş, prof. Camelia Chifor şi prof. Blazena Karkus, alături de dansatori ai Ansamblului Păstrătorii Tradiţiei Junor.

Standul a fost vizitat, alături de public, de preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, vicepreşedintele Ionel Bulbuc, europarlamentarul Gheorghe Falcă şi deputatul Sergiu Bîlcea.

La eveniment a fost prezent şi brandul Plăcintă de Turnu, la cortul căruia s-au degustat specialitățile pregătite după reţeta locală.

La Ziua Recoltei, publicul arădean a putut găsi aici standuri de produse agricole, tradiționale, produse hand-made sau culinare, conserve și dulcețuri, produse apicole și lactate, struguri românești, ceaiuri și flori, produse care, fiecare în parte, pun în evidență obiceiuri, tradiţii, datini relevante pentru identitatea și comunitatea locală, asociate cu perioada recoltelor.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )