https://pecicanews.ro/
Sportivă de origine pecicană, la Jocurile Olimpice din Tokyo

Sportivă de origine pecicană, la Jocurile Olimpice din Tokyo

Printre cei aproximativ 11 500 de atleți sosiți din întreaga lume, care concurează în 339 de probe din 33 de sporturi, se numără și o tânără de origine pecicană.

Înotătoarea Talita Baqlah face parte din delegația Regatul Hașemit al Iordaniei și participă pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, concurând la proba 50 de metri liber, vinerea viitoare.

Țara arabă, vecină cu Israelul și Arabia Saudită, are cea mai numeroasă delegație de când ia parte la Olimpiadă, din anul 1980, care numără 14 sportivi, printre care doi înotători.

Mama sportivei, pecicanca Judit Sisa a practicat şi ea sportul în tinereţe, a studiat la Universitatea Politehnică din Timişoara, unde l-a cunoscut pe Bishara Baqleh, cel care avea să îi devină soţ.

Talita a început să umble la înot la vârsta de 8 ani la clubul Al Hussein Youth City, club care poartă numele familiei regale şi oferă cele mai bune condiţii.

Talentul şi devotamentul ei şi-au dat roadele, astfel că la doar vârsta de 11 ani a fost selecţionată în echipa naţională de juniori a Jordaniei.

„Am sărit pentru prima dată în bazinul de competiție, aici, la Tokyo, la cea de a treia Olimpiadă de a mea. Bazinul este uimitor”a scris Talita Baqlah, acum două zile, pe rețeaua de socializare.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo se ține astăzi la ora 14:00, pe Stadionul Naţional Olimpic din Tokyo.

România este reprezentată la Jocurile Olimpice 2020 de 101 sportivi, printre care arădeanca Daniela Dodean Monteiro, componentă a echipei de tenis de masă, aflată la cea de a patra participare olimpică a sa.

Fratele mai mic al sportivei de origine pecicană, Khader Baqlah este și el un înotător de succes, al cărui contract a fost prelungit recent de către clubul profesionist american Cali Condors.  

Citiți povestea familiei de campioni AICI.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )