https://pecicanews.ro/
Spectacolul inteligenței canine, pe terenul din Pădurice

Spectacolul inteligenței canine, pe terenul din Pădurice

În locul ploilor anunțate, probele Campionatului Mondial de Mondioring au început pe o vreme însorită, joi, pe terenul de fotbal decorat cu sicrie, lilieci și zombi în mărime naturală.

Mondioringul este un sport canin care urmărește să evidențieze calitățile câinilor participanți prin sărituri peste obstacole, exerciții de disciplină, pază protecție şi atac, fiind, în același timp, un spectacol distractiv pentru public și un „joc” din ce în ce mai greu pentru participanți.

Campionatul Mondial de Mondioring al Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI) se ține, pentru prima dată, în România, în perioada 6 – 10 octombrie 2021, fiind organizat de Asociaţia Clubul Mondioring din cadrul Asociaţiei Chinologice Române, cu sprijinul Primăriei Oraşului Pecica, al Consiliului Local şi al mai multor sponsori.

Având în vedere locaţia şi perioada anului, tema campionatului este „Dark side” („Partea întunecată”), plecând de la legendele româneşti, toată acţiunea având loc într-un aranjament inspirat de mitologia românească și de filmele horror.

Probele de campionat mondial au loc zilnic între orele 7:30 – 12 şi 12:40 – 18, pe stadionul Progresul Pecica, pe lângă participanți calificați din țările vecine sosind concurenți din Marea Britanie, Rusia, Suedia, Israel, Uzbekistan sau Statele Unite ale Americii, din 23 de țări de pe trei continente.

Organizatorii au pregătit, sâmbătă la prânz, cu o demonstrație canină specială, cu surprize și parada mascotelor, dedicată copiilor de grădiniță și din clasele primare, iar seara (de la ora 20) va avea loc și un concert de muzică ușoară, susținut de Dragoș Moldovan, câștigătorul concursului, „Vocea României” (ediția 2019) și formația sa.

Ceremonia de premiere şi încheiere a Campionatului Mondial de Mondioring FCI este programată duminică după-amiază, după finalizarea jurizării și va include parada steagurilor țărilor participante.

Accesul publicului este GRATUIT și se face prin cortul amenajat în vecinătatea terenului de fotbal, participanții fiind rugați să prezinte certificatul verde sau pot fi testați, pe loc, în mod gratuit, de organizatori!

Foto: Marin Stan

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )