https://pecicanews.ro/
Spectacol pecican la Gătaia

Spectacol pecican la Gătaia

Ansamblul „Păstrătorii Tradiției”copii a participat duminică la Festivalul de Folclor „Florile Bârzavei”, ediția a IV-a, desfășurat la Gătaia, județul Timiș.

Festivalul a debutat cu parada portului, după care la Casa de Cultură din Gătaia cele 13 ansambluri participante au avut evoluția scenică.

Dintre formațiile participante amintim: Ansamblul din Coștei, Serbia, Ansamblul Balgarce din Vinga, Formația de dansuri din Băița, județul Hunedoara.

Actanții Ansamblului Păstrătorii Tradiției au prezentat suita de jocuri locale, jocuri din Podgoria Aradului și jocuri de pe Valea Mureșului, iar solistele vocale Țache Sara și Lucas Sara au încântat publicul cu cântece din Banat.

Prestația lor artistică și gustul bun al Pitei de Pecica a fost apreciat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu și de deputata Alina Gorghiu, prezenți și ei la această manifestare culturală.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Local și Primăria Gătaia, reprezentată prin primarul Raul Cozarov, Asociația Culturală Florile Bârzavei și Liceul Teoretic din Gătaia.

Prof. Anca Chevereșan

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )