Spectacol după spectacol pentru corul pecican (GALERIE FOTO)

Spectacol după spectacol pentru corul pecican (GALERIE FOTO)

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, dirijat de prof. Alexandru Zaharia, are o agendă încărcată în luna decembrie, fiind invitat să cânte cu diferite ocazii, atât în Pecica și în satele aparținătoare, cât și la Arad.

În data de 5 decembrie elevii au cântat la parastasul oficiat la Biserica Greco-Catolică din Pecica pentru Regele Mihai I, trecut în neființă în urmă cu doi ani.

O zi mai târziu, de Moș Nicolae, corul pecican a evoluat pe scena Filarmonicii de Stat de Arad, la Festivalul de Colinde și Cântece de Stea „Veste Minunată”, ediția I.

Cinci coruri de copii și șase coruri mixte și de adulți au răspuns invitației Asociației Culturale „Cantarad”, în cadrul proiectului finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” a cântat patru piese, una acompaniată la pian de Amelia Frișan.

La eveniment au participat, printre altele, corurile Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” și cel al Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”.

Sâmbătă, 7 decembrie, copiii pecicani au plecat spre Orăștie, pentru a participa la Festivalul Coral de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”, eveniment aflat la a treizecea ediție, la ultimele patru fiind prezenți și pecicanii.

Pentru performanța de aici, corul pecican a fost recunoscut cu locul III, iar Grupul coral Sunetul Muzicii al Clubului Copiilor Pecica, format din elevele Daria Coșulea, Denisa Coșulea, Amelia Frișan și Flori Covaci, a obținut tot locul III, la secțiunea grupuri corale.

„De menționat că toate corurile, indiferent de vârsta și experiența componenților, au concurat într-o singură categoria, ceea ce mă face mândru de rezultatele obținute” – a explicat prof. Alexandru Zaharia.

Sâmbătă corul liceului pecican va cânta la Sederhat, la spectacolul pregătit de grădinița din sat, duminică la concertul de colinde pregătit de Parohia Ortodoxă Română Pecica I la Biserica Sfinții Trei Ierarhi din centru, iar marți după-masa la Centrul de Îngrijire și Asistență Pecica, pentru a aduce atmosfera sărbătorilor bolnavilor internați acolo.

Elevii nu vor lipsi nici de la tradiționalul Concert de Colinde de la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, din 20 decembrie, iar de sărbători vocile lor vor răsuna și la Mănăstirea Hodoș-Bodrog (23 decembrie), dar și la Mănăstirea Bezdin (6 ianuarie).

Fotografii: Laurențiu Frișan și Pavel Sinka

Video: Daniel Zaharia

 

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )