https://pecicanews.ro/
Se împart măști de protecție pentru persoanele defavorizate

Se împart măști de protecție pentru persoanele defavorizate

Primăria Oraşului Pecica anunță că a primit de la Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Arad, un număr de 44 450 de măşti de protecţie, care se distribuie în aceste zile familiilor şi persoanelor defavorizate din oraşul Pecica și satele aparținătoare, în conformitate cu prevederile O.U.G nr.78/2020.

Distribuirea măştilor a început marți și se face până vineri, prin Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Orașului Pecica (clădirea II, în curtea Policlinicii), fiecare beneficiar primind 50 de măşti de protecţie, aferente unei perioade de 2 luni.

Beneficiarii programului sunt persoanele defavorizate care, în decursul lunii  mai 2020 s-au aflat într-una din următoarele situaţii:

– Persoanele din familiile beneficiare de ajutor social, conf. Legii 416/2001, cu modificarile şi completările ulterioare;

– Persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, conf. Legii 277/2010, cu modificarile şi completările ulterioare;

Pensionarii sistemului public a caror pensie nu a depăşit lunar 704 lei inclusiv;

– Persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri doar din prestaţiile sociale prevăzute de Legea 448/2006.

Distribuirea măştilor se va face în perioada menţionată, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, situat pe str. 2, nr. 171, de luni până joi, în intervalul orar 8-16.

Pentru a putea ridica măştile, beneficiarii vor prezenta următoarele documente:

– carte de identitate/buletin/carte de identitate provizorie

– certificat de naştere pentru copiii sub 14 ani, în original

– cupon de pensie

În cazul persoanelor nedeplasabile, măştile pot fi ridicate de către un însoţitor/reprezentant, în baza actului de identitate în original, împreună cu adeverinţa medicală eliberată de medicul de familie cu menţiunea „nedeplasabil”.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0257/468323, interior 35.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )