https://pecicanews.ro/
Şcolile pecicane rămân în scenariul 2

Şcolile pecicane rămân în scenariul 2

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în oraşul Pecica a scăzut constant în ultimele săptămâni, ieri incidenţa la o mie de locuitori a fost de 1,40‰, iar astăzi 1,05‰, cu 15 cazuri active.

Ca urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a inclus oraşul în scenariul verde, ceea ce permite redeschiderea în interior a restaurantelor, a sălilor de spectacol și a spațiilor de jocuri de noroc la o capacitate de 50%.

Şcolile, însă, vor funcţiona la fel până acum, deoarece ordinul comun al Ministerului Educaţiei Naționale şi al Ministerului Sănătăţii prevede că în localităţile unde rata îmbolnăvirilor depăşeşte 1 per mia locuitori, merg la şcoală doar preşcolarii, elevii din clasele primare şi terminale (VIII, XII, XIII) – a explicat prof. Daniel Toth, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Cu doar zecimi de miimi, dar Pecica trece peste prag, ceea ce înseamnă că se aplică scenariul 2 şi elevii din celelalte clase continuă, cel puţin încă o săptămână, cursurile online.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )