https://pecicanews.ro/
Scenariu galben la Pecica: elevii merg la şcoală prin rotaţie

Scenariu galben la Pecica: elevii merg la şcoală prin rotaţie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a publicat raportul la zi cu privire la derularea procesului de învățământ în școlile arădene, ca urmare a înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Elevii de la unităţile de învăţământ din oraşul Pecica se alătură, începând din 15 octombrie, celor câteva zeci de şcoli din judeţ care funcţionează deja conform „scenariului galben”.

Potrivit acestui scenariu, toți preșcolarii, elevii din învățământul primar, precum elevii din clasele VIII-a și a XII-a vor fi prezenți fizic în grădiniță sau școală, conform programului de până acum, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție.

Elevii celorlalte clase vor merge la şcoală prin rotaţie, cei rămaşi acasă participând la clasele online.

Conducerea Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” a anunţat că elevii din clasele V-VII și IX-XI (16 clase – 10 în schimbul I, 6 în schimbul II), care funcționează în sediul central al unității, vor fi împărțiți în 2 grupe, în ordine alfabetică, și vor reveni la școală prin rotație la 1 săptămână, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Cei din grupele de acasă au obligația de a fi prezenți în online pentru a urmări sincron lecțiile.

Scenariul se va modifica în funcție de viitoarele informări primite din partea Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Rata incidenței numărului de cazuri de îmbolnăvire la nivelul orașului Pecica a ajuns la 1,06 la 1 000 de locuitori, în creştere faţă de săptămâna trecută, când era de 0,40.

Raportat la datele ultimului recensământ, când Pecica şi satele aparţinătoare aveau 12 762 de locuitori, înseamnă un număr de aproximativ 13 cazuri active de COVID-19.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )