Șapte pacienți cu COVID-19 de la Centrul de Îngrijire și Asistență au fost declarați vindecați

Șapte pacienți cu COVID-19 de la Centrul de Îngrijire și Asistență au fost declarați vindecați

În total, șapte pacienți infectați cu coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica au fost declarați vindecați în ultimele două zile, la Spitalul din Ineu.

Potrivit biroului de presă al Consiliului Județean Arad, luni au fost anunțați primii cinci pacienți vindecați, iar marți au fost externați încă doi pacienți, după ce testele II și III efectuate conform metodologiei, la interval de 24 de ore, au ieșit negative.

Este vorba despre pacienți care au fost internați în seara zilei de 24 aprilie 2020.

La Spitalul din Ineu au rămas internați încă 19 pacienți COVID-19, care provin de la centre de îngrijire pentru vârstnici și persoane cu dizabilități din județul Arad.

,,Mulțumesc personalului medical, asistentelor, infirmierelor și tuturor celor care au contribuit la însănătoșirea acestor pacienți. Doresc multă sănătate, răbdare și putere de muncă să reușim să externăm și ceilalți 19 pacienți COVID-19 care au rămas internați. Aceștia sunt în stare bună, urmând ca în zilele următoare să fie testați. Sperăm ca rezultatele testelor să fie negative” – a declarat managerul spitalului, ing. ec. Monica Mang.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a felicitat echipa medicală de la Ineu și a explicat că unitatea a fost transformată în spital suport COVID-19 pentru că este singurul din afara municipiului Arad care corespunde criteriilor legale.

Reamintim că la Pecica sunt confirmate un număr total de 27 de cazuri, dintre care 20 sunt la Centrul de Îngrijire și Asistență (10 pacienți și 10 angajați), aceștia fiind tratați la spital, la Ineu sau Arad.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )