https://pecicanews.ro/
Săptămâna Verde la Școala Gimnazială nr. 2: recunoștință față de natură (GALERIE FOTO)

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială nr. 2: recunoștință față de natură (GALERIE FOTO)

În cursul acestei săptămâni s-a ținut, în premieră, Săptămâna Verde la unitățile de învățământ din întreaga țară.

Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 au pregătit programe utile, cu beneficii de care se vor bucura în restul anului școlar.

Pe parcursul zilelor trecute, elevii au învățat cum să recicleze în mod corect, dar și modul de selectare a deșeurilor, participând la un workshop în aer liber.

Pentru o alimentație mai sănătoasă, ei au pregătit salate sățioase în cantina școlii, aflând mai multe despre importanța produselor bio.

Tot pe parcursul Săptămânii Verzi, elevii pecicani au cunoscut mai bine flora locală, au organizat o activitate de ecologizare, iar, în încheiere, au vizionat două filme documentare despre bogățiile naturii din țara noastră.

O parte din elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 au realizat și o fotografie de grup, în fața școlii, purtând un obiect vestimentar de culoare verde, pentru „a ne arăta recunoștința pentru planeta noastre și pentru câte bucurii ne oferă aceasta” – au spus ei.

În prima zi, copiii claselor a V-a – a VIII-a au învățat ce este ecosistemul, ce este dăunător acestuia, dar și cum îl putem ajuta să nu se distrugă.

În a doua parte a activității, aceștia au aflat în cât timp se descompun anumite materiale (hârtia, aluminiul, plasticul sau sticla), iar pentru a încheia prima zi de activități, elevii au învățat să recicleze hârtia, iar mai apoi, cu ajutorul profesorilor coordonatori, au reușit să confecționeze noi foi de hârtie.

În cea de-a doua zi, elevii claselor gimnaziale au confecționat ecusoane, coșuri de gunoi ecologice și postere prin care să aducă la cunoștință importanța oamenilor în îngrijirea planetei.

Ziua s-a terminat cu o vizită, împreună cu profesorii coordonatori, la stația de epurare unde elevii au văzut cum este epurată( curățată apa) de la canalizare înainte de a fi deversată în Mureș, pentru a nu-l polua.

În cea de-a treia zi, elevii au învățat despre Alimentația sănătoasă și importanța alimentelor BIO.

În prima parte a zilei au confecționat “ecusonul sănătății”, au vorbit și mai apoi creat piramida alimentară, au ascultat o prezentare despre obezitatea infantilă și le-a fost explicat cât este de important să avem o alimentație echilibrată.

Această zi s-a încheiat la cantina școlii unde copiii au gătit, împreună cu profesorii coordonatori, niște salate de fructe și legume delicioase.

În cea de-a patra zi, elevii au început cu o lecție despre flora locală a orașului Pecica. În cea de-a doua parte a zilei activitățile au fost practice, copiii învățând tehnici de origami și confecționând deferite animăluțe din ecosistemul nostru.

Elevii au ieșit apoi în curtea bisericii unde profesorii coordonatori le-au pregătit “o vânătoare de comori” printre plantele despre care au învățat. Aceștia au trebuit să recunoască flori, plante și diferite tipuri de copaci.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )