https://pecicanews.ro/
„Sanitarii pricepuți” pecicani se pregătesc pentru faza națională

„Sanitarii pricepuți” pecicani se pregătesc pentru faza națională

Subfiliala de Cruce Roșie Pecica participă, în mod tradițional, la Sanitarii Pricepuți și a reușit, la ediția din acest an, performanța de a se califica în faza națională.

Singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază se desfășoară în școlile din Romania încă din anul 1962, faza județeană fiind organizată la Arad, la începutul lunii.

Pecica a fost reprezentată de echipele Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, însoțite de coordonatoarea subfilialei locale de Cruce Roșie, Mihaela Dudaș Donică și prof. Alexandru Zaharia, precum și de directorul liceului pecican, prof. Daniel Toth.

Echipa de liceu, coordonată de prof. Alexandru Zaharia, formată din elevele Denisa Coșulea, Flori Covaci, Amelia Frișan, Natalia Velciev și Bianca Spânu a dat dovadă de o pregătire foarte bună la simularea unei intervenții în caz de accident și s-a clasat pe primul loc.

Echipa de gimnaziu a ocupat locul trei, eleva pecicană Adelina Dudaș Donică fiind în postura de victimă pentru toate echipajele din județ.

Echipa pecicană începe în această săptămână pregătirile pentru faza națională de la finalul lunii (29 – 31 iulie), care, din cauza pandemiei, se va desfășura, din păcate, online, „sanitarii pricepuți” pecicani fiind privați de o deplasare, unde să se întâlnească cu colegi din toată țara.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )