https://pecicanews.ro/
Sâmbătă se sărbătoreşte Ora Pământului

Sâmbătă se sărbătoreşte Ora Pământului

Sâmbătă, 24 martie, corurile din Pecica și din împrejurimile orașului Pecica, reunite în Programul Național Cantus Mundi, se alătură demersului internațional recunoscut ca “Ora Pământului”, susținut de WWF (World Wide Fund for Nature).

Sloganul evenimentului este “Dăruiește naturii din energia ta!”.

Astfel, timp de o oră, între 20:30 și 21:30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii vor stinge lumina, și vor cânta în cor pentru Pământ și energia sa.
Concertul va avea loc în Piața Regele Mihai I din orașul Pecica, județul Arad și va fi coordonat de domnul profesor Alexandru Zaharia – reprezentantul Cantus Mundi pe județul Arad.

Evenimentul internațional este organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

„Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții.

În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )