https://pecicanews.ro/
Punct de colectare a dopurilor, în formă de inimă

Punct de colectare a dopurilor, în formă de inimă

Asociația Culturală a Minorităților din Pecica invită locuitorii orașului să recicleze și să ajute, în același timp, copiii bolnavi.

Aceasta a amplasat, cu sprijinul administrației locale, un suport de colectare a dopurilor de plastic, în formă de inimă, chiar în fața sediului primăriei.

„Este o idee simplă, dar foarte utilă, pentru că în loc să fie aruncate la gunoi, se reciclează și acest tip de deșeuri. Apreciez inițiativa și din acest motiv am sprijinit-o” – a explicat primarul Petru Antal.

Inițiativa a pornit din Danemarca și a ajuns populară în multe țări, inclusiv în România, banii colectați urmând să fie donați unor copii bolnavi din zonă.

Pecicanii, locuitorii satelor aparținătoare și cei ai localităților învecinate sunt invitați să depună în „inimă” capacele PET-urilor de apă minerală și băuturi carbogazoase, dar și cele ale cutiilor de suc, lapte etc., precum și capacele recipientelor de șampon, detergent, balsam, pastă de dinți, cafea instant etc.

Centrele specializate preiau aceste deșeuri, le toacă și le transformă în granule mărunte de plastic, din care se fabrică diferite obiecte (navete pentru legume și fructe, lopeți etc.) sau pot refolosite în construcții sau chiar în industria auto.

Dacă inițiativa va avea succes, asociația plănuiește să amplaseze al doilea suport de colectare în zona Juncanu, la intrarea în Pecica dinspre Arad.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )