https://pecicanews.ro/
Public și coriști pecicani la spectacolul de Paște al Corului Madrigal (GALERIE FOTO)

Public și coriști pecicani la spectacolul de Paște al Corului Madrigal (GALERIE FOTO)

„Mulțumim minunatului public de la Filarmonica Arad!” – au transmis reprezentanții Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” după evenimentul de joi seara.

Spectacolul deosebit a deschis turneul național de Paște cu Spectacolul Extraordinar „Săptămâna Patimilor”, desfășurat în patru orașe din Transilvania.

Spectatorii arădeni, alături de cei sosiți în număr mare din Pecica (aproape 40), dar și din alte localități ale județului, au luat parte la o adevărată călătorie sonoră premergătoare Paștelui, prin intermediul repertoriului special ales de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal, lucrări religioase clasice și moderne deopotrivă, pentru a reliefa cu sensibilitate periplul Mântuitorului din zilele premergătoare Învierii.

În cadrul spectacolului extraordinar, Corul Madrigal a interpretat atât compoziții în primă audiție românească, cât și unele dintre cele mai iubite lucrări dedicate acestei perioade, precum „Prohodul Domnului”, Arr. Nicolae Lungu, „Florilegiu bizantin”, structurat de Marin Constantin sau „Credo” din „Missa în do minor” (K427) de Wolfgang Amadeus Mozart.

De asemenea, cunoscutul ansamblu coral a prezentat trei interpretări diferite ale rugii universale „Tatăl Nostru”, despre care tradiția liturgică spune să fie rostită de credincioși de trei ori pe zi: „Tatăl nostru” de Anton Pann – în aranjamentul lui Dan Mihai Goia, „Pater noster” de Bernardino Zanetti și, în primă audiție, moderna și surprinzătoarea compoziție „Baba Yetu” de Christopher Tin, cântată în limba swahili.

Experiența emoționantă a fost îmbogățită de intervenția artistică a tinerilor actori Corneliu și Pavel Ulici, care au completat firul dramatic al spectacolelor prin inserții ale unor texte sacre,  emblematice pentru Săptămâna Patimilor, preluate din Evangheliile după Ioan și Matei.

Alături de Corul Madrigal au cântat copiii din cele cinci coruri arădene implicate în Programul Național Cantus Mundi.

Pentru membrii Corului Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica a fost o experiență de neuitat să cânte alături de cel mai cunoscut și apreciat cor din România.

Componența Corului Liceului Teoretic ,,Gheorghe Lazăr” Pecica pentru spectacol a fost următoarea: Daria Coșulea, Denisa Coșulea, Natalia Velciev, Flori Covaci, Ligia Crișan, Daria Roșeți, Andreea Tușer, Adelina Dudaș, Ilinca Sătmărean.

Corul a fost completat de elevele Tania Tamaș, Bianca Țifrea, Rebeca Nistor, Anastasia Orădan, Ecaterina Sandu, Patricia Petri, Alex Florea, din la clasa de canto a prof. Dulcica Florea, de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad,  în cadrul parteneriatului „Muzica ne poate uni”.

„A fost o seară deosebită, cu încărcătură emoțională dar și spirituală. Glasurile celor din Corul Madrigal au atins sufletele celor care i-au ascultat. Sunt foarte bucuros că am putut participa la concert și mă bucur că alături de mine au fost și o parte din copiii din cor” – a declarat dirijorul Alexandru Zaharia.

Corul a fost însoțit de un grup numeros de pecicani, printre care primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov, directorii liceului pecican, prof. Blazena Karkus și prof. Daniel Toth, directorul Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”, prof. Eugenia Pete, cadrele didactice Camelia Chifor, Tatiana Moș și Mircea Suciu.

La succesul evenimentului a contribuit și o echipă de voluntari pecicani, formată din elevii Amelia Frișan, Bianca Spînu, David Husăraș, Samuel Becheanu, Paula Sabău, Paven Vlad, dar și părinții Tania Sătmărean, Vlad Sătmărean, Minodora Tamaș și Mihaela Petri.

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, conducerea muzicală aparține Annei Ungureanu, iar scenografia lui Vladimir Turturica.

Foto: Sorin Dan Cârstea

Video: Daniel Zaharia

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )