Protestatari pecicani la Parlamentul European

Protestatari pecicani la Parlamentul European

220 de membri ai Asociaţiei Patronale a Transportatorilor Europa (APTE) 2002, cu sediul în Arad, au luat parte la un protest organizat de federaţia europeană de profil miercuri, la Strasbourg, alături de sute de colegi din România şi din Bulgaria.

Două avioane charter au plecat în zori de la Aeroportul Internaţional Arad pentru a ajunge dimineaţa în oraşul francez Strasbourg, acolo unde Parlamentul European (PE) îşi ţinea şedinţa plenară lunară.

Reprezentanţii firmelor de transport marfă, de la angajaţi la patroni, şi-au strigat nemulţumirea faţă de pachetul de măsuri „Mobilitate 1”, care urma să fie supus la vot, dar a retrimis la comisia de specialitate a PE.

Printre cei prezenţi la acţiune au fost şi zece angajaţi ai societăţii Nistor Trans din Pecica.

„Până în momentul de faţă cu ocazia unui control de rutină se verificau diagramele sau activitatea pe ultimele 28 de zile. Ceea ce s-a propus în pachetul legislativ Mobilitate 1 este dublu, adică 56. Nu e posibil aşa ceva. Plus, camionul cu şoferul trebuie să se întoarcă săptămânal în ţara unde îşi are sediul firma, adică în România. Ceea ce ne dezavantajează. Într-un cuvânt, vor să ne scoată de pe piaţa transporturilor intracomunitare. Adică ori suntem membri UE cu drepturi depline, ori nu mai suntem?” – a explicat motivele nemulţumirilor Dorin Pop, vicepreşedintele APTE 2002 pentru AGERPRES.

La protest au luat cuvântul şi europarlamentarii români Maria Grapini şi Dan Nica.

Foto: APTE Arad/Facebook

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )