https://pecicanews.ro/
Proiect cu voluntari din opt ţări

Proiect cu voluntari din opt ţări

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica și Organizația Tinerilor cu Inițiativă din Arad au semnat un parteneriat de colaborare în urma căruia elevii liceului sunt implicați în 2 proiecte educaționale derulate de această organizație ca urmare a obținerii unei finanțări din partea Comisiei Europene prin programul Erasmus+ implementate cu sprijinul unor voluntari din diferite țări ale Europei.

Este vorba de proiectele „ALL DIFFERENT” în care sunt implicați 7 voluntari din Spania, Italia, Turcia și Macedonia și „ACTORS OF CHANGE” în care sunt implicați 8 voluntari din Spania, Italia și Turcia.

Joi 15 februarie a avut loc a doua întâlnire cu elevii din clasele a X-a A, a XI-a A, a XII-a A și prima cu cei din clasa a VIII-a A și a X-a B. În cadrul acestor întâlniri s-au desfășurat ateliere care au avut ca temă „Lupta împotriva discriminării”. Vor urma și alte întâlniri până în luna iunie.

Cei 15 voluntari care fac parte din acest proiect educațional își doresc dezvoltarea de competențe prin utilizarea metodelor educației non-formale.

Un alt aspect foarte important este interculturalitatea urmărindu-se cunoașterea de tradiții și obiceiuri din România și din țările de unde provin voluntarii implicați.

Feedback-ul primit de la elevii care au participat la aceste ateliere este unul pozitiv ei arătându-se interesați să participe la aceste ateliere atât pentru subiectele dezbătute, pentru modul de desfășurare al activităților cât și pentru faptul că exersează la nivel conversațional cunoștințele de limbă engleză.

Conducerea Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica mulțumește elevilor pentru implicare, tuturor voluntarilor, domnului Ienci Stelian, coordonatorul Organizației Tinerilor cu Inițiativă, precum și domnișoarei profesor Radu Lavinia, membru al acestei organizații, la propunerea căreia aceste proiecte au ajuns la noi în școală.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )