Program regal la Oradea pentru elevii pecicani

Program regal la Oradea pentru elevii pecicani

Oraşul Pecica a fost reprezentat, săptămâna trecută, la dezvelirea statuii Regelui Ferdinand în Piaţa Unirii din Oradea, Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” fiind invitat să contribuie la festivitatea momentului.

Statuia ecvestră a fost dezvelită pentru a aniversa 100 de ani de la vizita familiei regale la Oradea, la eveniment fiind prezent ASR Principele Radu, episcopul ortodox Sofronie Drincec şi cel greco-catolic, Virgil Bercea, precum şi alţi invitaţi de seamă, alături de sute de orădeni.

Înainte de a fi prezenţi în Piaţa Unirii, coriştii pecicani însoţiţi de dirijorul prof. Alexandru Zaharia şi de consilierul local dr. Vasile Chifor, preşedintele filialei locale a Mişcării pentru Regat şi Coroană, au vizitat Muzeul Oraşului din Cetatea medievală, unde au interpretat Imnul Regal, în prezența Principelui Radu, a episcopului ortodox, precum și a altor personalități și numeroși susţinători ai monarhiei.

Elevii din Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica au fost prezenți la vernisajul celor două expoziţii deosebite: „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea” și „Regina Maria, un veac de inspiraţie”, dedicate familiei regale.

Tot în aceeaşi zi, copii pecicani au participat la Concursul Internațional de muzică ușoară „Voci de vis” desfășurat la Palatul Copiilor din Oradea.

Cei şapte elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica și Clubul Copiilor Pecica au obținut următoarele rezultate: Muraru Paisia – Premiul I (clasa a II-a); Coșulea Denisa – premiul II (clasa a VII-a); Frişan Amelia – premiul III (clasa a VII-a); Coșulea Daria – premiul III (clasa a III-a); Ozoreanu Alessia – premiul III (clasa a IV-a); Crișan Sanda – premiul III (clasa a XII-a); Petrișor Natalia – mențiune (clasa pregătitoare).

Elevii au fost coordonați de prof. Alexandru Zaharia și au fost însoțiți de Roxana Ozoreanu și Iulia Coșulea – reprezentantele părinților.

La competiţie au participat, în total, 60 de elevi din Satu Mare, Baia Mare, Cluj și Alba-Iulia.

Foto: Laurenţiu Frişan şi Gheorghe Roşu

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )