https://pecicanews.ro/
Program de sănătate orală la Școala Gimnazială Nr. 2

Program de sănătate orală la Școala Gimnazială Nr. 2

Elevii ciclului primar de la  Școala Gimnazială Nr. 2 Pecica, au beneficiat de o instruire în ceea ce privește sănătatea orală, în parteneriat cu Crucea Roșie și Colgate-Palmolive România.

Profesorii din învățământul primar au instruit elevii cu privire la periajul corect al dinților și al importanței acestuia. De asemenea s-au explicat consecințele unei igiene orale deficitare.

Profesorul  Bacter Alexandru a participat la o instruire făcută de Crucea Roșie, pentru a le putea transmite elevilor informații corecte.

Elevii au primit un kit de igienă orală constând în: pliant cu programul igienei orale zilnice, periuță de dinți și pastă de dinți.

Super Eroul „Dințosul” le-a explicat copiilor, prin intermediul unui desen animat, cum să folosească corect instrumentele pentru sănătatea orală și care este vârsta potrivită pentru folosirea acestora.

La finalul activității, elevii au fost premiați, primind diplome pentru „CEA MAI BUNĂ IGIENĂ ORALĂ”.

Prin această acțiune ne dorim să oferim informații corecte și pe înțelesul fiecăruia privind igiena orală.

Sănătatea orală este o componentă importantă a sănătății care trebuie să fie inclusă în programele de prevenție și de educație.

Ne dorim ca această acțiune să fie un pas prin care să ne ajutăm elevii să-și formeze deprinderi  de igienă corespunzătoare, care să ducă la scăderea riscului de dezvoltare a afecțiunilor cavității bucale.

           

Prof. înv. primar, Ursa Emanuela

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )