https://pecicanews.ro/
Procesiuni religioase la Pecica şi la Turnu (GALERIE FOTO)

Procesiuni religioase la Pecica şi la Turnu (GALERIE FOTO)

Enoriaşii romano-catolici din toată lumea au sărbătorit joi Trupul lui Christos (Corpus Christi), cunoscută şi ca Ziua Domnului, procesiunile specifice fiind organizate la Pecica şi la Turnu.

Introdusă iniţial în anul 1264, sărbătoarea are loc în cea de a doua joi de după Rusalii şi începe cu o slujbă festivă, după care enoriaşi pleacă într-o procesiune cu patru opriri, ca semn al prezenţei Lui Isus Hristos în rândul credincioşilor.

Opririle sunt amenajate sub forma unor altare împodobite bogat cu flori, care sunt luate apoi acasă de enoriaşi. Cele din Pecica se află pe străzile aflate din jurul bisericii, procesiunea din acest an fiind formată dintr-un număr mare de enoriaşi.

La slujba festivă din Pecica au participat elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2, alături de profesori şi directorul prof. Bacsilla Eszter, fiind prezent şi primarul Petru Antal.

La Turnu se doreşte respectarea vechii tradiţii conform căreia localnicii participă, indiferent de etnie şi religie, la sărbătorile mai mari, motiv pentru care toţi copii de la grădiniţa din sat au asistat la liturghia religioasă, alături de prof. Erika Fekete.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )