https://pecicanews.ro/
Primiți cu colinda?

Primiți cu colinda?

… sau mai bine zis: primiți în suflete spiritul Crăciunului picurat de glasurile micuțe dar sprintene ale celor mai sincere ființe, copiii? Așa ne-am început și anul acesta periplul printre colinde și oameni dragi!

Cu gustul rece al omătului proaspăt așternut și cu dorința de a duce pe aripi de vânt vestea nașterii Pruncului Isus, am pornit cu copiii grupei mijlocii de la Grădinița p.p. Pecica, a colinda: ,,Steaua sus răsare/Ca o taină mare/Steaua strălucește/Și lumii vestește/Că azi Prea Curata, Prea Nevinovata Fecioara Maria/Naște pe Mesia!

Am poposit la Primărie, unde primul gospodar al Cetății, Primarul nostru, d-l Petru Antal ne-a întâmpinat, ca de fiecare dată, cu sufletul deschis către copii! I-au fost alături viceprimarul, d-l Miodrag Stanoiov și tot staff-ul. Ne-am simțit la noi acasă și, fără emoții, am dat frâu liber colindelor…

Ne-am oprit la Parohia romano-catolică, unde inimosul preot, d-l Czeglédi Francisc, ne-a primit, așa cum o face în fiecare an, cu căldură, colindând alături de noi.

Cu nămeții așezați alb și strălucitor de o parte și de alta a șoselei, am ajuns cu colindul nostru ,,la casa de gospodari”, unde distinsele noastre gazde, familia Tătar, ne-au făcut o primire triumfală și unde, din nou, ne-am simțit minunat!

Am bătut apoi la porțile S.C. ,,New Story Fashion”, care s-au deschis larg pentru noi și unde am găsit oameni harnici, dornici să asculte colindele cântate cu atâta însuflețire de către copii!

Mirosul de pâine aburindă ne-a condus la ,,Cuptorul” principal al orașului: ,,Doris Prod Com”, unde hărnicia e la ea acasă! Sala s-a umplut de glasuri cristaline cu iz de sărbători!

Periplul nostru continuă cu Serbarea de Crăciun, unde spectatorii fermecați vor asista la un regal de cântec, dans și strălucire, poleite cu inocență și sensibilitate! Ne oprim apoi, să ,,ne tragem sufletul”, la tramvaiul lui Moș Crăciun, într-o lume de poveste…

Mulțumim tuturor pentru frumusețea sufletească și căldura cu care ne-au primit!

Sărbători cu pace și un An Nou fericit!

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Moș

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )