https://pecicanews.ro/
Preșcolarii și elevii pecicani din clasele primare, a VIII-a și a XII-a merg luni la școală

Preșcolarii și elevii pecicani din clasele primare, a VIII-a și a XII-a merg luni la școală

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a anunțat că reia cursurile fizice în toate structurile aparținătoare, conform scenariului galben.

Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății prevede că, în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile a fost de sub 1 la mie, toți preșcolarii și școlarii se întorc la învățământul fizic (scenariul verde).

Acolo unde numărul de cazuri a fost între 1 și 3 ‰, se aplică scenariul galben, care înseamnă prezența fizică în unitățile de învățământ a copiilor de grădiniță și a elevilor din învăţământul primar, respectiv al celor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

Elevii din celelalte clase (V, VI, VII, IX, X, XI) participă la cursuri în sistem online.

Cursurile vor începe la ora 8.00, vor avea durata de 45 de minute iar pauzele vor fi de 10 minute.

Transportul școlar va funcționa cu respectarea măsurilor în vigoare, plecarea din Turnu va fi la ora 7.20 iar din Sederhat la 7.45.

Orarul modificat va fi transmis de către profesorii diriginți.

„Ne bucurăm de revedere, chiar dacă parțial, cu cei care vor veni fizic în unități și dorim tuturor sănătate multă și un semestru încununat de realizări și bucurii!” – transmite conducerea liceului pecican.

Elevilor de la Școala Gimnazială nr. 2 li se aplică aceleași reguli, aici urmând să participe la cursurile fizie clasele primare și cele de a VIII-a.

Conform celor mai recente date comunicate de Direcția de Sănătate Publică a județului Arad, la Pecica indicența infectărilor de coronavirus a crescut în ultima perioadă, depășind 1,6 per mia de locuitori.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )