https://pecicanews.ro/
Praznicul de Pită Nouă se ține conform programului

Praznicul de Pită Nouă se ține conform programului

Suspiciunea apariției pestei porcine africane vinerea trecută a dat peste cap planurile administrației locale pecicane, care se pregătea să organizeze două manifestări în cursul acestei săptămâni.

Fiind vorba și despre Praznicul de Pită Nouă, cea mai mare și mai veche sărbătoare locală, a cărei pregătire a început cu săptămâni în urmă, Primăria Orașului Pecica a fost în legătură permanentă cu autoritățile județene competente.

În cursul dimineții de miercuri Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad a transmis că nu aprobă avizul solicitat de autoritățile locale pentru organizarea evenimentului, chiar înainte de ședința convocată pe acest subiect la Arad.

Totuși, în urma discuțiilor dintre instituțiile implicate, s-a ajuns la un acord și Praznicul de Pită Nouă se poate ține conform programului anunțat.

Ca răspuns la acuzațiile nefondate apărute în presă, lansate de anumite persoane care își fac campanie pe seama situației delicate existente la nivelul județului Arad, vreau să clarific faptul că în orașul Pecica există o singură SUSPICIUNE de pestă porcină africană și rezultatul analizei NU A FOST PRIMIT ÎNCĂ!

Așadar, pe raza unității administrativ-teritoriale NU AVEM confirmarea existenței unui focar de infecție!

Din câte se știe, de peste 50 de ani, în preajma Adormirii Maicii Domnului, pecicanii sărbătoresc rodul muncii unui an întreg și preoții sfințesc pâinea cea nouă în cadrul unui eveniment ce durează trei zile.

La fel o să facem și în acest an, ducând mai departe tradițiile strămoșești, sărbătorind vineri, sâmbătă și duminică Praznicul de Pită Nouă. Asigurăm toți cetățenii și musafirii că, la fel ca la edițiile precedente, evenimentul se desfășoară cu respectarea tuturor normelor sanitar-veterinare și a legislației în vigoare.

Pe lângă aceasta, respectăm toate recomandările primite de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor” – a transmis primarul Petru Antal.

Nu la fel stă situația în cazul Întâlnirii Fiilor Satului Bodrogu Vechi, programată pentru joi, 15 august. Din cauza locației situate în pădure și în imediata vecinătatet a localităților Felnac și Zădăreni, unde a fost confirmată existanța unor focare de pestă porcină, sărbătoarea a fost anulată.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )