https://pecicanews.ro/
Poveste de iarnă (GALERIE FOTO)

Poveste de iarnă (GALERIE FOTO)

Motto: Iarna cerne liniștea unei povești…cu și despre copii!

E iarăși iarnă și alene frigul peste noi se lasă…dar noi nu ne lăsăm cuprinși de moleșeală la gura sobei, ci desfășurăm activități interesante, demne de toată lauda!

Astfel, copiii grupei mijlocii A de la Grădinița cu Progream Prleungit nr. 2 Pecica, însuflețiți și îndrumați de educatoarele lor Tatiana și Alexandra, au început un periplu printre zilele lui Decembrie, cu Ziua Porților Deschise, când l-au așteptat cu sufletul la gură pe Moș Nicolae.

Au cântat, au povestit, au recitat, așezați comod în fața „șemineului” ingenios confecționat de doamnele educatoare, apoi, în pași de dans pe strunele fermecate ale Iernii, au trecut la atelierele de creație, confecționând și decorând „ghete” pentru Moșul cel Bun. Desigur la final și-au găsit propriile ghetuțe pline de cadouri!

Am colindat apoi, în Biserica Ortodoxă Română Pecica I, în fața unui distins sobor de preoți și a Arhiepiscopului Timotei al Aradului, cu ocazia simpozionului, organizat impecabil de Parohia Ortodoxă Română Pecica I și închinat episcopului Roman Ciorogariu.

Activitățile dedicate iernii, cu feeria ei strălucitor de albă, au continuat la splendida Casă de Cultură a orașului, cu un spectacol reușit, sub genericul „Uite, vine Moș Crăciun!”, unde candoarea micilor artiști, împletită cu dorința de a-l mulțumi pe Moșul, au stors lacrimi de bucurie și emoție…

Astfel, copiii au recitat versuri închinate Nașterii Pruncului Iisus, însuflețiți de apropierea Crăciunului și așezați la gura „sobei”; au colindat într-o gospodărie improvizată, decorată cu obiecte de artă populară românească, apoi au încins jocuri populare care au animat întreaga suflare!

Am dansat apoi, „Din dansurile popoarelor”, evidențiind prietenia dintre oameni și ospitalitatea românească! Am „poposit” cu toții în lumea de poveste a Clubului „Mickey și Minnie Mouse”, unde Moș Crăciun a adus copiilor cadouri, venind cu viteză de pe un tobogan…!

Periplu nostru continuă cu obiceiul colindei, Primăria Orașului Pecica fiind primul popas, apoi domicilii ale copiilor: familia Lucaș, familia Cira și familia Stan; Fabrica de textile New Story Fashion și Taverna Pecicană, locații distinse, cu oameni minunați – gazde primitoare, cu suflet mare! Mulțumim tuturor!

Activitățile dedicate Iernii, sub genericul „Poveste de iarnă” se încheie cu plimbarea plină de surprize, cu Tramvaiul Moșului prin frumosul nostru Arad și cu un popas la Târgul de Crăciun, toate presărate cu multă veselie!

Povestea noastră de iarnă „trage cortina” aici, mulțumindu-vă că ați fost părtași la toate momentele ei!

Sărbători fericite tuturor, cu sănătate și pace în suflet… și cu multe cadouri sub brad!

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )