https://pecicanews.ro/
Pompierii pecicani au dus cadouri de ziua lor

Pompierii pecicani au dus cadouri de ziua lor

Ziua Pompierilor se sărbătorește în România în data de 13 septembrie, în memoria actului eroic al pompierilor militari în lupta din Dealul Spirii, care au luptat cu trupele otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.

Membrii Formației de Pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Pecica sărbătoresc în fiecare an evenimentul la remiză, cu o întrunire alături de membrii de familie.

De data aceasta, chiar dacă a fost ziua lor, pompierii voluntari pecicani au și dăruit, aducând zâmbete pe fețele unor tineri bolnavi.

Una din mașinile de intervenție a plecat „în misiune”, la centrul Fundaţiei Creştine „RCE Speranţa Copiilor”, un organism privat autorizat, ce desfășoară activități de protecție a drepturilor copilului, de asistentă şi suport a diferitelor persoane aflate în situații de criză.

Chiar dacă mulți pecicani nu au auzit de acesta, centrul funcționează de șapte ani în zona Gării, lângă fabrica Zollern.

Un număr de cinci tineri adulți cu dizabilități locuiesc aici, având parte de îngrijire zi și noapte și activități.

Pompierii voluntari au cumpărat alimente de bază (zahăr, ulei, orez, conserve etc.), dar cea mai mare bucurie în rândul celor internați au stârnit dulciurile. Tinerii au fost încântați de vizită și au vrut să se poze cu pompierii.

Lucian Mocanu, șeful SVSU Pecica, spune că pompierii voluntari vor continua să se implice în viața comunității.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )