https://pecicanews.ro/
Poli Timișoara vine sâmbătă la Pecica

Poli Timișoara vine sâmbătă la Pecica

O „finală” cu Poli și un meci care pe care cu liderul FC Bihor! Asta urmează pentru Progresul Pecica! Și toate în decurs de șapte zile. Sâmbătă 16 martie, de la ora 15, va juca la Pecica cu Poli Timișoara, o partidă decisivă pentru calificarea în play-off. Intrarea la meci va fi liberă, fiind așteptați toți suporterii echipei pecicane.

Cu o victorie, pecicanii vor avea asigurată prezența în careul de ași, acolo unde s-au calificat deja matematic FC Bihor, Poli și surpriza Peciu Nou, formație nou promovată în liga a treia.

Fotbaliștii antrenați de Dan Stupar și Bogdan Bozian vor încheia sezonul regulat cu o deplasare la Oradea, unde vor întâlni liderul clasamentului, FC Bihor, într-un meci în care sperăm să primeze doar dorința de victorie pentru palmares.

Aflată la cel mai bun sezon din istorie, echipa pecicană poate deveni sâmbătă calificată în play-off-ul ligii a treia, unde se joacă promovarea în liga secundă.

Așa cum am spus mai sus, FC Bihor, Poli și Peciu Nou sunt deja acolo, iar Progresul Pecica are o șansă uriasă de a încununa cu succes un sezon formidabil.

Cu mici sincope, echipa pecicană a avut un parcurs de vis în acest sezon, încununat cu o calificare istorică în grupele Cupei României, unde a înfruntat două cluburi puternice din prima ligă, nume importante în fotbalul românesc.

Chiar dacă a pierdut jocurile cu Petrolul, Hermanstadt și ulterior Corvinul, galben-albaștrii au câștigat multă experiență, fapt remarcat și de primarul Petru Antal, un împătimit al fotbalului, fost portar și antrenor la Progresul: „A fost până acum un sezon de vis pentru noi în care s-a închegat o echipă cu E mare, care etalează un joc frumos, eficient, și care aduce pe lângă spectacol și punctele foarte necesare. Dacă în Cupa României nu am putut emite prea multe pretenții, în campionat altfel stau lucrurile. Cred că meciurile de cupă au fost un câștig pentru toți jucătorii noștri. Au câștigat destulă experiență de joc. S-a văzut foarte bine acest lucru la Lipova”.

Edilul pecican a însoțit echipa alături de suporteri la Lipova, unde Progresul s-a impus fără prea multe probleme cu 3-0, un scor care ne scutește de comentarii.

„Mă bucură jocul băieților noștri. Au crescut de la meci la meci. A fost o victorie superbă. Cred că vom învinge și sâmbătă și astfel ne vom califica pentru prima oară în play-off. Așteptăm la meciul cu Poli cât mai mulți iubitori ai fotbalului din Pecica și localitățile învecinate.”

Chestionat asupra ideii de promovare în liga secundă, primarul nu s-a ferit de afirmații interesante: „Pentru toți va fi o calificare pe care o așteptam de când am promovat în liga a treia. Dacă vom avea șanse de promovare, vă asigur că nu ne vom da la o parte. Am discutat cu antrenorii și cu conducerea clubului. Cred că orice component al echipei visează la rezultate pozitive și la adversari pe măsură. Dacă reușim, de ce nu? Ați văzut cum a promovat Dumbrăvița.”

Omul care se asigură de bunul mers al lucrurilor la club, directorul sportiv Cristian Pilan, este optimist la rândul lui: „M-a uns pe suflet victoria de la Lipova. Mi-am dorit foarte mult să învingem iar băieții mi-au adus o mare bucurie. Voi avea liniște abia după ce ne văd calificați matematic în play-off. Avem în față două meciuri deosebit de grele. Ne-am pregătit foarte bine, dorim să învingem iar băieții sunt foarte motivați. Vor să răzbune tratamentul de la meciul din tur, unde nu meritam să pierdem la așa diferență. Dacă câștigăm sâmbătă și eu sper că o vom face, suntem calificați. Dacă nu, depindem de ultimul meci din deplasare de la Oradea, dar și de ce face Buziașul, un adversar puternic care ne-a învins de două ori. Dacă câștigăm sâmbătă, vom merge la Oradea să jucăm fotbal și să obținem maxim ce putem din acel joc. Ne-am câștigat cred eu respectul colegilor din serie și ne-am format un prestigiu de echipă serioasă care își tratează cu respect orice adversar. Vorbesc cu băieții tot timpul. Mă bucur că sunt conștienți de importanța meciului cu Poli și că au o șansă de neratat. Sincer, ar fi păcat să nu ne calificăm în play-off după un sezon formidabil.”

Meciul sezonului pentru Progresul Pecica va avea și un ingredient important și anume prezența galeriei timișorene. Se știe că Poli este însoțită la fiecare meci de un grup mare de suporteri, iar gazdele se pregătesc cum se cuvine.

„Vom lua toate măsurile necesare conform regulamentului. Știm ce avem de făcut. Îi așteptăm pe suporterii timișoreni la meci și le vom asigura toate condițiile. Jocurile din cupă ne-au ajutat și în acest sens. Toți din club am învățat foarte mult despre ce înseamnă organizarea unui meci important ce aduce mulți spectatori. Eu sper să jucăm meciul cu Poli cu stadionul plin. Mă alătur primarului Petru Antal, care a fost tot timpul alături de noi, și invit toți iubitorii fotbalului din zonă să vină la stadion să ne suțină. Vor veni și mulți semlecani de-ai mei” a încheiat Cristian Pilan.

Chiar dacă au apărut zvonuri cu privire la prezența la meci a unui contingent de suporteri utiști, care să susțină Progresul, până la această oră nu există nici o solicitare sau confirmare oficială.

Partida Progresul Pecica – Poli Timișoara, va fi transmisă în direct pe Youtube de Pecica TV, pe canalul Radio Zestrea Pecica.   

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    Progresul Pecica este intr-adevar o echipa care ne aduce mandrie si bucurie, demonstrand ca munca si perseverenta pot duce la rezultate remarcabile. Sa fim mandri de acesti tineri talentati si sa ii incurajam in continuare sa lupte cu gratie si pasiune pentru culorile galben-albastrii. Sa nu uitam sa fim alaturi de ei si la meciul decisiv cu Poli Timisoara, unde avem sansa sa facem istorie si sa ne calificam in play-off. Va asteptam cu totii sa le aratam suporterismul nostru si sa-i incurajam pe baietii nostri sa ne aduca o noua bucurie. Hai sa facem din Pecica un focar de entuziasm si sa invingem impreuna! Forza Progresul!

  • Disqus (0 )