https://pecicanews.ro/
Poezie, muzică ușoară și folclor, de Ziua Școlii (GALERIE FOTO)

Poezie, muzică ușoară și folclor, de Ziua Școlii (GALERIE FOTO)

Elevi din toate ciclurile școlar și cu cele mai diferite pasiuni și talente au luat parte la spectacolul organizat cu ocazia Zilei Școlii, la o zi după programul pregătit de copiii de grădiniță.

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” sărbătorește în fiecare an în preajma zilei Sfântului Gheorghe.

Duminică după-masa Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” a găzduit serbarea preșcolarilor de grădinițele care aparțin de unitatea de învățământ.

Prezentatoarele evenimentului au fost elevele Adelina Furceanu și Denisa Baltă din clasa a XII-a B.

Cuvântul de început i-a aparținut directoarei Blazena Karkus, subliniind rolul educației în societatea de astăzi și importanța liceului pentru orașul nostru.

Primul moment a aparținut trupei de dans modern ,,Baby stars” coordonată de prof. Laura Zágoni-Szabó de la Clubul Copiilor Pecica.

Apoi au urcat pe rând grupele de preșcolari de la grădinițe, structuri ce aparțin de liceu: Grupa Mijlocie B de la Grădinița P.P.2 coordonată de educatoarele Alina Cheșa și Draghița Faludi, Grupa mică de la Grădinița P.P.2 coordonată de educatoarele Anca Cheverșan și Ileana Dohotar, Grupa Mijlocie A de la Grădiniţa P.P.2 coordonată de educatoarele Tatiana Moș și Alexandra Chirea, Grupa de copii de la Grădinița Sederhat coordonată de educatoarea Alexandra Ponta, Grupa de copii de la Grădinița Turnu coordonată de educatoarea Erika Fekete și Grupa mare de la Grădinița P.P. 2 coordonată de educatoarele Ionela Bala și Simona Cojiță.

Luni, fostele cadre didactice s-au reunit cu profesori actuali, la Grădinița P.P. 2 de la Muștra, la evenimentul intitulat „Întâlnirea generațiilor”.

În cadrul evenimentului desfășurat într-un cadru familial, directorii prof. Blazena Karkus și prof. Daniel Toth au înmânat diplome de excelență mai multor cadre didactice care au învățat generații de pecicani și s-a ținut un moment în memoria celor trecuți în neființă.

Tot luni, la ora 16 a început programul maraton, cu participarea elevilor, la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

În prima parte, au urcat pe scenă elevii din ciclul primar. Primele au fostr trupele Little Stars și Mini Stars, coordonate de prof. Laura Zágoni-Szabó și trupa Just Us (coordonator: eleva Camelia Caraman).

Au urmat clasele de la Școala Primară nr. 1, pregătite de învățătoarele Claudia Ernyi, Eugenia Pete, Csilla Atimuț, Alina Bratu și Nela Baciș.

Clasa pregătitoare de la Școala Ghiuțoaie (prof. Mihaela Udrea) a pregătit cântece, la fel ca și clasa a II-a A (prof. Doris Karetta), a III-a B (prof. Andra Raluca) și a IV-a B (prof. Norica Corodan), în timp elevii din clasa a II-a B (prof. Gabriela Pentek) au recitat poezii, iar cei din a IV-a A (prof. Otilia Rotar) au venit cu un dans popular.

Pe scenă au urcat, cu cântece și poezii, și elevii de la Școala Primară din Turnu, pregătiți de prof. Anca Ciupercea și Florentina Enache.

A urmat partea de dansuri cu trupele Stars, Energy și Super Stars, elevele Alexandra Crucean, Melisa Șofrone, Izabela Gherheș, Georgiana Boroș și Delia Soare, respectiv Denisia Hajas și Debora Ruzsa, pregătite toate de prof. Laura Zágoni-Szabó, apoi muzică ușoară cu solistele Daria Coșulea, Ana Kiss, Sara Șchiopu, Sara Tache, Hanna Necea, iar Nagy Richárd a cântat la chitară.

Ansamblul Păstrătorii Tradiției Junior, coordonat de Marin Stan, a pregătit un program alături de solista Alessia Ozoreanu.

Spectacolul a continuat cu o parte lirică: elevele Ana Copcioș, Florina Copcioș, Ana Macovei și Teodora Țurcan, pregătite de prof. Ambrusz Zsuzsanna, au recitat poezii, la fel ca și elevii claselor a V-a C și a VII-a C, coordonate de dirigintele prof. Mariana Rîpan și prof. Patricia Horga, iar Ștefănuț Vlașin, din clasa a V-a A, a cântat la saxofon.

Dansatorii Ansamblului Păstrătorii Tradiției, coordonați de Bogdan Ponta, au pregătit un program de aproape o oră, alături de soliștii pecicani: Paisia Muraru, Briana Vințan, Andreea Tușer, Adina Janik și Ștefan Velciev.

Spectacolul de Ziua Școlii s-a încheiat cu orchestra și corul liceului, coordonați de prof. Alexandru Zaharia, în fața publicului format din conducerea școlii, viceprimarul Miodrag Stanoiov, cadre didactice, elevi, părinți și pecicani care au dorit să fie alături de liceul pecican.

Întregul spectacol poate fi revăzut pe pagina de Facebook a Radio Zestrea – Pecica TV, AICI.

Fotografii: Gavrilă Bereş

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )