https://pecicanews.ro/
Pita de Pecica, propusă pentru Indicație Geografică Protejată

Pita de Pecica, propusă pentru Indicație Geografică Protejată

„Administrația locală și trei brutării pecicane aplică, prin Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale „Arădeanca”, pentru înregistrarea în sistemele de calitate ale Uniunii Europene a celui mai cunoscut produs local” – a anunțat primarul Petru Antal.

Documentația depusă la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este primul pas în procedura complexă în vederea obținerii Indicației Geografice Protejată (IGP), acordată de Comisia Europeană, titlu deținut în prezent de doar 10 alimente, dintre care cea mai recentă este salata tradițională cu icre de crap și 13 tipuri de vin din România.

Potrivit normelor europene, titlul de „indicație geografică protejată” se acordă alimentelor, produselor agricole și vinurilor, accentuând relația dintre o regiune geografică specifică și denumirea produsului, dacă o anumită calitate, reputația sau o altă caracteristică poate fi atribuită în mod esențial originii geografice a produsului.

Brandul local al orașului Pecica, cunoscut în întreaga țară, deține încă din anul 2011 Certificat de Înregistrare a Mărcii, eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), fiind folosit de brutăriile Doris Prod Com, Palmar Vali și Tiamax.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )