https://pecicanews.ro/
Pita de Pecica, în „elita alimentelor”, alături de Magiunul de prune din Topoloveni și Salamul de Sibiu

Pita de Pecica, în „elita alimentelor”, alături de Magiunul de prune din Topoloveni și Salamul de Sibiu

Brandul local al orașului s-a alăturat clubului select de alimente protejate la nivelul Uniunii Europene.

Pita de Pecica a devenit cel de al doisprezecelea produs alimentar din România adăugat în registrul Indicațiilor Geografice Protejate (IGP), unde se mai regăsesc, printre altele, Magiunul de prune din Topoloveni, Salamul de Sibiu sau Salate cu icre de știucă de Tulcea.

Decizia a fost anunțată de Comisia Europeană, care a motivat că Pita de Pecica îşi datorează renumele dovezilor istorice ale vechimii sale, iar tradiţia fabricării, prepararea aluatului, metoda de frământare şi modul de coacere au fost transmise din generație în generație

Primăria Oraşului Pecica şi brutăriile Doris Prod Com, Palmar Vali, și Tiamax au depus documentația necesară la Bruxelles, la începutul anului trecut, prin Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale „Arădeanca”, pentru înregistrarea în sistemele de calitate ale Uniunii Europene a celui mai cunoscut produs local.

Procesul a fost coordonat de dr. ing. Petran Marinela și a avut susținerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Primarul Petru Antal spune că Indicația Geografică Protejată este o recunoaștere a hărniciei și tradițiilor pecicane și că va ajuta la promovarea brandului și a orașului.

Pe lângă numeroase localități din județul Arad, pita de Pecica se vinde și în Timișoara și în alte orașe.

Mai mult de atât, aceasta poate fi cumpărată în Austria și în Germania, iar cea mai mare brutăria pecicană plănuiește acum să extindă vânzările și în alte țări unde locuiesc comunități însemnate de români.

Brandul local al orașului Pecica, cunoscut în întreaga țară, deține încă din anul 2011 Certificat de Înregistrare a Mărcii, eliberat de Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )