https://pecicanews.ro/
Peste 530 de concurenți din cinci țări, la primul concurs muzical online din Pecica

Peste 530 de concurenți din cinci țări, la primul concurs muzical online din Pecica

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, cu sprijinul Primăriei Orașului Pecica, al Consiliului Local Pecica, al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu” și al Palatul Copiilor Arad, prin Clubul Copiilor Pecica, în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi și Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin, organizează Concursul Online Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Muzica ne poate uni”.

Inițiativa inedită este de fapt adaptarea la situația actuală a Concursului Național de Interpretare Vocală „Floare de Colț”, al cărui prima ediție a fost programat pentru 20 martie.

Prof. Alexandru Zaharia, dirijorul corului pecican și organizatorul concursului, este încântat de reacția primită și de numărul mare de copii, tineri și adulți care s-au filmat fiecare, acasă, cu telefonul mobil și au trimis înregistrarea.

Termenul limită de înscriere este joi (9 aprilie), până la ora 23:59.

Până acum au trimis filmări un număr impresionant de 533 de concurenți din toată țara, pe lângă concurenți din județul Arad fiind înscriși din Timiș, Bihor, Caraș-Severin, Prahova și chiar Constanța, dar și de peste hotare, din Serbia, Republica Moldova, Spania și Italia.

Există două secțiuni de concurs: muzică vocală (pentru soliști, duet sau trio), împărțită pe genuri (clasică, populară, ușoară, patriotică, religioasă și folk) și grupe de vârstă (de la 4-5 ani până la adolescenți și adulții până în 50 de ani), respectiv muzică instrumentală.

Concurenții sunt împărțiți în două categorii: amatori și profesioniști (elevi de la licee de artă cu specializarea muzică și studenți la facultăți de profil), iar jurizarea se va face pe clase de studiu.

Juriul secțiunii de muzică vocală este format din Anna Ungureanu (dirijorul Corului Național de Cameră Madrigal Marin Constantin) – președinte, Dulcica Florea (profesor de canto la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad), Laura Roșu (profesor de canto la Palatul Copiilor din Arad) și Nicoleta Brînda (profesor de educație muzicală la Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț) – membri.

Concurenții de la secțiunea muzică instrumentală vor fi evaluați de Cezar Verlan (dirijorul secund al Corului Național de Cameră Madrigal Marin Constantin) – președinte, alături de Dorin Frandeș (dirijor), Ilonca Ciprian (profesor de tubă și trombon la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad) și Diana Alexandra Stoian (director și profesor de pian la Școala particulară Drumul Artelor București).

În jurizarea concurentului se va ține cont de prezența scenică, interpretarea piesei, respectarea intonației și a ritmului, atitudine, expresie, text, dinamică etc.

Organizatorii vor acorda Premii de Excelentă, Premii Speciale, Premii de popularitate, Premiul I, Premiul II, Premiul III, menţiuni, diplome de participare, de merit şi de muzicalitate, toate în format digital.

Rezultatele concursului se vor publica pe pagina de Facebook a Concursului Internațional de Interpretare „Muzica ne poate uni” spre finalul lunii, în jurul datei de 29 aprilie.

Partenerii media ai concursului sunt Pecica News și Radio Zestrea Pecica.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )