https://pecicanews.ro/
Peste 100 de ghizi turistici au vizitat oraşul

Peste 100 de ghizi turistici au vizitat oraşul

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al mai multor firme de turism și ghizi din Timișoara și Arad, și al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara a organizat în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2019 Conferința Națională a Ghizilor de Turism din România în Timișoara.

La eveniment au luat parte peste 100 de ghizi din cadrul Federației Naționale a Ghizilor de Turism din întreaga țară, mulţi dintre ei aflaţi pentru prima oară în Banat, într-un periplu cultural şi gastronomic.

Programul de patru zile a cuprins pe lângă conferinţe şi plimbări cu vaporetto, degustări de vinuri, cine svăbeşti sau sârbeşti, tururi ghidate prin Timişoara, prezentarea zonelor din Banatul de şes şi de munte, dar şi a Aeroportului Timişoara, Memorialul Revoluţiei, precum şi plimbările cu tramvaiul turistic.

Cea de-a doua seară s-a încheiat cu o cină bănățeană şi Balul Ghizilor, o prezentare a portului popular și dansurile minorităților, totul acompaniat de Formația Petrică Moise și Virtuozii Banatului.

De asemenea, sâmbătă au avut parte de un mic dejun la Margina, plimbări cu căruţele, alături de poveştile nemuritoare ale traseului la biserica de lemn Margina, Muzeul satului Sintești şi Biserica de lemn din Groși.

Sâmbătă după-masă ghizii au vizitat şi judeţul Arad: pe lângă municipiu,  Bazilica Papală de la Maria-Radna şi Podgoria Miniş-Mădera, specialiştii au vizitat şi oraşul Pecica.

Oaspeţii au fost primiţi cu la Ferma de Bivoli cu pită de Pecica cu untură, boia şi ceapă roşie de către primarul Petru Antal, alături de membrii Asociaţiei Culturale a Minorităţilor din Pecica şi ai Asociaţiei Pro Pir Kult din Turnu, aceştia din urmă îmbrăcaţi în port popular.

Coordonatorului fermei, Elemér Czüvek a prezentat Centrul de Vizitare, după care grupul numeros a vizitat Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime.

Programul s-a încheiat cu o plimbare în Parcul Sfânta Treime şi Piaţa Regele Mihai I, urmată de cină.

 

Foto: Facebook/Costin Ion Corboianu

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )